Amerika: kerüljön képbe velünk!

2020. szeptember 14. 13:30

Indul a Mandiner Amerika-rovata!

2020. szeptember 14. 13:30
null

BLM-zavargások és közelgő elnökválasztás – máris két okunk van rá, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk az Amerikai Egyesült Államokra, mint eddig tettük a külpolitikai hírek és elemzések sorában. 

Úgy döntöttünk tehát, hogy miután Heincz Barnabás kollégánk szerkesztésében elindult a görbEUborka-rovatunk, mely az Európai Unió ügyes-bajos – és visszás – dolgaival foglalkozik, a következő időszakban érdemes Amerikára is több figyelmet, energiát fordítanunk.

Így Szilvay Gergely, Leimeiszter Barnabás, Greczula Levente és Kohán Mátyás kollégánk a következő hónapokban fél szemét (időnként mindkettőt) Amerikán tartja. Jelentkezünk az elnökválasztásokkal kapcsolatos aktuálpolitikai és történeti elemzésekkel, választási matekkal, a „többnyire békés” lövöldözések felgöngyölítésével, a választással és a kortárs Amerika társadalmával kapcsolatos könyvek ismertetőivel, valamint más érdekességekkel. 

Tematikus cikkeinket itt találja meg!

A cél, hogy aki november 3-án az elnökválasztást is úgy figyeli, mint a BL-döntőt vagy a magyar parlamenti választásokat – fotelben, sörrel a kezében, mártogatós cuccokkal a dohányzóasztalon –, az addigra képben legyen, és tudjon okosan bólogatni, sokatmondóan nézni, és persze értelmesen válaszolni a haverok kérdéseire. Vagy csak egyszerűen tudja, mi miért történik. 

Indul az Amerika-rovat, kerüljön képbe velünk!

Természetesen hetilapunkban is fokozott figyelmet szentelünk Amerikának, szeptember 17-i számunkban például az elnökválasztást minden valószínűség szerint eldöntő billegő államokkal foglalkozunk majd.

Hadd ajánljunk a figyelmükbe néhány eddigi cikket, hírösszefoglalónkat, elemzésünket:
Népiek és urbánusok Amerikában: ezért nem nyernek akkorát a demokraták?
New York polgármestere: A lövöldözéseket leszámítva békés hétvége volt
Kitálal a nő, aki nem volt hajlandó a BLM jelét mutatni
Az „együttérzés” kudarca: a San Francisco-i hajléktalanválság
Kenosha: egy városban sűrűsödik Amerika zűrös jelenkora
Tényleg rasszisták és túlzsúfoltak az amerikai börtönök?
Gallup: A feketék többsége igényli a rendőrök jelenlétét
A strukturális rasszizmus nyomában: mítosz vagy valóság?
A Black Lives Matter hazugsága
Biden-Harris páros: nyerhetnek a demokraták ősszel?
BLM: gazdag fehérek emelték fel a fekete radikálisokat
Szuverén államok vagy birodalmiság: tagállami jogok az USA-ban
Chicago Trump ellen: a menedékvárosok hazugsága

Fotó: Szilvay Gergely
(Woodlawn metróállomás, New York, Bronx, 2016)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
levig79
2020. szeptember 15. 09:47
Csak Greczula Leventét ne. Tájékozatlan, vagy fake news majmoló, a balos mantrát tolja, de csak alattomosan. Több cikkében is előjött már ez a sunyi csúsztatás, így nem hinném, hogy egyszeri botlásról van szó. Legutóbbi cikke Kenosháról botrányosan rossz. A komment szekciókban korrekten össze vannak szedve a csúsztatások, pontatlanságok. Mondjuk engem pont nem fog érdekelni a véleménye, de azért remélem Szilvay nyom a cikkein egy fact-check-et...
mokány
2020. szeptember 14. 21:03
"Róma ledűl, és rabigába görbed." Megérdemlik a sorsukat. . Az arra érdemeseket befogadják a V4 - ek.
Vaják
2020. szeptember 14. 16:45
Szuper, köszi! Jól ráéreztetek, érdeklődve fogom követni! Jó lenne belőle néhány podcast is :)
MayorAnna
2020. szeptember 14. 16:26
15:43-hoz Most kaptam képet róla, kit választottak sheriffnek Cheshir County-ban: 'The article was about some young man who is transgender with pink hair was also an anarchist and a communist and a socialist and was elected Sheriff' Nna!-lehet körbejárni a mai Amerikát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!