Kitálal a nő, aki nem volt hajlandó a BLM jelét mutatni

2020. szeptember 05. 16:57

Lauren Victort a nyílt utcán próbálta rávenni egy csapat Black Lives Matter-tüntető, hogy emelje az égnek az öklét, így mutatva ki szolidaritását a mozgalommal. A BLM-szimpatizáns Victor most a Washington Post hasábjain mondja el, miért nem tett így.

2020. szeptember 05. 16:57
null

Világszerte nagy nyilvánosságot kapott az a videó, ami egy washingtoni Black Lives Matter-tüntetésen készült. Pontosabban nem is a tüntetésen, hanem egy étterem teraszán, ahol két nő beszélgetett, amikor a tüntetők egy csoportja hozzájuk lépett, és követelte, hogy emeljék fel az öklüket, így fejezve ki a BLM iránti rokonszenvüket. Egyikük meg is tette ezt, a másikuk azonban nem. Őt Lauren Victornak hívják, és nemrég a Washington Post hasábjain magyarázta el, miért nem tett eleget a tüntetők felhívásának. 

Victor azt írja: ahogy a tüntetők az asztalukhoz közeledtek, senkinél sem látott jelvényeket vagy zászlókat. Meg is kérdezte őket, hogy kik ők, és miért menetelnek, de nem kapott választ. „Miért menetelnél, ha visszatartod az üzenetedet? Ez nem hasonlított a szokásos Black Lives Matter-tiltakozásokra, vagy bármilyen más tiltakozásra, amiken eddig részt vettem. A tüntetők általában örömmel mesélnek a küldetésükről” – írja Lauren Victor, aki maga is többször vonult a BLM-mel. 

Azt várták Victortól, hogy olyasvalamiben vegyen részt, amit nem ért – folytatja a WP vendégszerzője. „Ha a támogatásomat akarjátok, kérjetek meg rá szabad akaratomból. Egy demokráciában ez így szokás” – vonja le a következtetést Victor, akitől egy ponton azt is megkérdezték, hogy keresztény-e. 

A szerző sietve hozzáteszi: a tüntetők nem bántották őt, és nem is kényszerítették máshogy a keze felemelésére. „Teljes szívemmel támogatom a Black Lives Matter mozgalmat, de az egyéni jogot is arra, hogy megválasszuk: részt akarunk-e venni egy tiltakozásban, vagy sem” – összegzi gondolatait Lauren Victor. 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2020. szeptember 06. 14:31
Amerikában nem ismerik a kommunistákat, anarhystákat! MÉG!! (CSAK HASZNÁLJÁK ŐKET) Lesz nektek átnevelő táborotok, gulágotok, haladólag, hogy ti is megtapasztaljátok, a pusztítás ezen szintjét!!! Utána furcsa mód, egész másképp fogjátok látni a világot!!!
szürkeSzarvas
2020. szeptember 06. 10:53
De azert egyetert a "matteres" niggákkal.. Ennyi. :)
Saksafar
2020. szeptember 06. 10:15
Amennyiben a tüntetők kisebb része lenne csak az éti csigák szellemi színvonalán, talán megértenék ezt, de sajnos főleg buták és ezért rohadt erőszakosak.
Willard
2020. szeptember 06. 09:51
Ez kész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!