Ez az évszak a befőzések időszaka: a füge- és birsalmalekváré, az olajban eltett zöldségeké, a szárított gombáké a főszerep!

Mindenkinek nagy őszi erdei sétákat és tartalmas gasztronómiai pillanatokat kívánok! Gianni Annoni írása.


Mindenkinek nagy őszi erdei sétákat és tartalmas gasztronómiai pillanatokat kívánok! Gianni Annoni írása.


Idén ősszel ünnepli tizedik születésnapját a világ fine dining turistáinak egyik kedvenc budapesti helye. A belvárosi Costes Downtown túlélésének titka a rugalmasság, ami most formabontó koncepcióban ölt testet: a városi dzsungelben képzőművészet és gasztronómia egyenrangúan kacsint össze.


Az énekesnő stábtagjai magukkal akarták vinni a magyarokat a turnéra.


Paskó Csabát még az ördög sem tudta rávenni arra, hogy elhagyja szülőföldjét, Délvidéket. Plébániáján és konyhájában jártunk, hogy nem mindennapi életútját és gondolatait megismerhessük.


Bezár Bécs legismertebb magyar étterme.


Jókai Mór szenvedélyesen szerette a magyar konyhát, amely az írói fantáziáját is megmozgatta. Sosem főzött, ugyanakkor karmesterként vezényelt a tűzhelynél.


Petőfi Sándor a túrós csuszáért rajongott, Jókai Mór pedig a körmös bablevestől olvadt el.


Ha fontosnak tartjuk a hazai szellemi tulajdon védelmét, a jogalkotónak érdemes lenne megfontolnia a sérelemdíj intézményének bevezetését a szellemi tulajdon területére is.


Érdekes megállapítást tettek a szakemberek a két vaj összehasonlítását követően. Nem véletlen az európai vaj fokozódó népszerűsége.


Íme a legelterjedtebb fajták és néhány tipp arról, mire érdemes figyelni a használatuk során. Gianni Annoni írása.


Nem állnak meg a határon a hazai termékek.


Rezeda Kázmér újabb utazásai címmel mutatták be november 15-én, pénteken a Budapest belvárosi Scruton kávézóban Bayer Zsolt új szépirodalmi kötetét. Bayer Zsolttal Szentesi Zöldi László beszélgetett. Mi a bemutató után kérdeztük a szerzőt. Interjúnk.


Reggeli piacozás közben erdélyi pacalcsorba és pezsgő – lehet, hogy elsőre szokatlannak tűnik, de a Fény utcai piacon esélyes, hogy megszokott jelenség lesz hétvégenként.


Annyit elöljáróban elárulunk, hogy nem Nápolyban, de még csak nem is Olaszországban. Mutatjuk, hová „költözött” a világ legjobb pizzája.



A végeláthatatlan nyári programdömping után itt a folytatás: jön a Balaton Wine & Gourmet gasztrofesztivál, amelynek harmadik alkalommal ad helyet a királynék városa.


A kulináris világban hatalmas az elismerés rangja, nem hiába álmodik rengeteg séf ennek elnyeréséről.


Pekingi gyermekkorról, családi örökségről, kínai és magyar gasztronómiáról, politikai kapcsolatokról, itthonról és otthonról beszélgettünk.


José Andrés az BBC-nek beszélt arról, hogyan kell az ételnek egyszerre oázisnak (gasztronómiai élmény) és jó erőforrásnak (tápanyagban gazdag) lennie.


Más országokban kisebb a különbség a top száz-százötven és a többi között.
