Visszatér Magyarországra a kultikus sárga gasztronómiai kalauz

2024. szeptember 22. 15:38

Újra itt a Gault & Millau!

2024. szeptember 22. 15:38

nyitókép: Mindmegette.hu

Jövőre ismét megjelenik Magyarországon a Gault & Millau nemzetközi étteremkalauz – értesült a Mandiner. Úgy tudjuk, a főszerkesztő személye eldőlt, az étteremkritikusok oktatása már zajlik, s az már biztos, hogy hosszú kihagyás után

2025 tavaszán ismét olvasható lesz az ikonikus gasztronómiai kiadvány.

A Gault & Millau a világ egyik legismertebb étteremkalauza, amely független nemzetközi étteremkritikusok véleményét tükrözi. A hatvanas években Párizsban alapította két gasztronómiai újságíró, Henri Gault és Christian Millau, akik megújították az étteremkritika műfaját és az értékelés szempontrendszerét, koncentrálva a konyha teljesítményére és a minőségre.

Nem specializálódtak egyetlen stílusra, vagyis a minősítést nem befolyásolja, hogy az étterem például klasszikus, modern, multikulturális vagy éppen vegetáriánuskonyhát képvisel. A kalauz 1-20 pontig terjedő skálán értékeli az egyes vendéglátó helyeket, emellett „sapkákat” is oszt (1-től 5-ig).

A hetvenes évektől egyre több országban jelent meg önálló szerkesztőségű Gault & Millau kalauz; Magyarországon először 2012-ben adták ki. A kiadvány egészen 2017-ig jelen volt a magyar piacon, ám áprilisban jött a hír, hogy addigi formájában megszűnik, helyette pedig egy kibővült, regionális formában jelenik meg új címen, s Magyarországon kívül Csehország, Szlovákia, Románia, Horvátország, Szerbia és Szlovénia területén értékeli az éttermeket. A szervezeti átalakulással egyidőben Molnár B. Tamás lemondott a főszerkesztői pozíciójáról. 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 22. 15:42
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­­­k­­e­­­l­­d­ ­­a­­ ­s­z­­­e­x­­i­ ­­p­u­­n­­c­­­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!