Mikor használjunk európai stílusú vajat?
Michelle Lopez, a Weeknight Baking szerzője, külföldre utazva, Európában szeretett bele az európai stílusú vajba. „Mindenkinek azt javaslom, próbálja ki az európai stílusú vajat! Nem véletlen, ha a vaj a fő összetevő, a sütemények, a pitetészták és az omlós kekszek is csodálatos ízélményt tudnak nyújtani!”
Jenni Fields, a Pastry Chef Online szakértője szintén nagy európai vaj fanatikus. „Az európai vajból készült tészták sütés után lágyabbak, és a textúrájuk is finomabb, bársonyosabb. Az európai vaj használatát preferálom az amerikaival szemben a zamatos vaj íze és állaga miatt.”
A szakértők már korábban megállapították, hogy a magas zsírtartalom puhább tésztát eredményez. „Mindig azt javaslom, hogy az európai stílusú vajat használjuk a pitékhez. A hosszabb dagasztási folyamat miatti magasabb zsírtartalom extra puha kérget eredményez” – jelentette ki Alanna Taylor-Tobin, a Bojon Gourmet klasszikus cukrásza.