Az alternatív tej

2024. november 20. 22:45

2024. november 20. 22:45
Alternative,Types,Of,Milks,In,Glass,Bottles.,Vegan,Non,Dairy
Annoni Gianni
Annoni Gianni

Nyitókép: Shutterstock 

Sokat változtak az élelmiszertrendek az utóbbi években: a növekvő környezettudatosság, az egészségi állapottal kapcsolatos aggodalmak és az állatok jóllétének felértékelődése sok fogyasztót arra késztetett, hogy alternatív megoldásokat keressen. Így jött létre a tejalternatívák piaca is: sokan növényi italokra cserélik a tehéntejet például laktózintolerancia miatt, vagy mert vegán étrendre tértek át, esetleg csak az ízük miatt. Az alternatívtej-eladások éves összértéke 2023-ban elérte a 3,2 milliárd dollárt az Egyesült Államokban, ami 11,1 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, az európai piacon pedig 18 százalékkal nőtt az értékesítés.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. november 21. 02:39
17 éves koráig az idegrendszer végleges kifejlődéséig szükség van a szervezetnek valódi tejre, tejtermékekre, savanyított tejtermékre. A rendszerváltás előtt ezért biztosították a tejjegyeket mindenki számára. Aki az élete első 20-25 évében napi rendszerességgel tejsavót iszik, annak a csontrendszere, ízületei sokkal erősebbek, tartósabbak, és az immunrendszere is olyan stabillá válik, ami hosszú idős élet elérhetőségét teszi lehetővé.
Obsitos Technikus
2024. november 20. 22:46
"vagy mert vegán" Ez a kulcsmondat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!