Szigorúbb szabályok vonatkoznak ezentúl a trappista néven forgalmazott sajtokra – számolt be az Infostart. Az új előírásokat némi átmeneti idő után, a múlt héten vezették be.
A portálon azt írják: a Tej Terméktanács közleménye szerint a sajtféleségek nevének védelme nem pusztán jogi kérdés, hanem a fogyasztói tudatosság erősödésének is köszönhetően egyre nagyobb társadalmi igényt tükröz a megbízható, jó minőségű élelmiszerek iránt. A trappista, mint a legismertebb magyar sajt, a hazai tejipar egyik legfontosabb terméke, amelynek gyártási kapacitásai az utóbbi években jelentős fejlesztéseken mentek keresztül. Emiatt is kiemelt jelentőségű, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv új fejezete pontosan meghatározza a felhasználható alapanyagokat, a formai és méretbeli előírásokat, valamint az összetételre és az érzékszervi tulajdonságokra vonatkozó követelményeket.