mesterseges intelligencia

637 db cikk összesen

Technológiai kitörési pontok a magyar gazdaságban

Az MBH Bank Makronóm Makroverzum konferenciája hétfőn, november 20-án a magyar gazdaságstratégia legfontosabb kérdéseit tárgyalta. A digitalizáció mellett a kiszámíthatóság és a tervezés a fejlődés legfontosabb záloga. Erről beszélgettek vezető vállalatok képviselői a rendezvény első kerekasztalblokkjában.

2023.11.22 11:30

Még az USA szankciói sem állítják meg a kínai techszektort

Kína új fényalapú chipje az amerikai szankciók ellenére is megdönti a sebességi és energiahatékonysági rekordokat. A Nature folyóiratban szereplő tanulmány szerint ez a chip – amely különösen a képfelismerés és az autonóm vezetés terén mutat kiemelkedő teljesítményt – új dimenziókat nyithat meg a mesterséges intelligencia világában.

2023.11.17 19:34

Ijesztő fejlemény: semmi sem zárja ki, hogy a választások befolyásolására használják fel a technológiát

A kémkedés nem új keletű, azonban eddig többségében emberek hajtották végre, akik a technológiával ellentétben láthatók voltak, így könnyebb volt őket kiszűrni. A mesterséges intelligencia azonban új, nehezen észrevehető kémkedési módszert kínál, amely nem csupán a kibertérben, de a piacon és a közösségi médián keresztül is adatokhoz juthat, akár egyszerű közemberektől is. Vajon hogyan nézne ki egy olyan forgatókönyv, ahol a világ országai bevetnék a teljes MI-fegyverzetüket?

2023.09.29 15:36