mesterseges intelligencia

658 db cikk összesen

Így segíti az innovációt a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia (MI) képessége a felfedezésre, vagy akár a tudományos munka gépi intelligenciával történő segítése már közel 200 éve foglalkoztatja a tudósokat. Sokak szerint a számítógépek csak azt adják vissza, amire utasítjuk őket. Bár az MI ma sem képes önálló gondolkodásra, azért ez az állítás ma már egyre vitatottabb, hiszen egy okos gép kiváló eszköz lehet a feltalálók kezében. Mutatunk erre néhány példát.

2024.02.24 13:35

Nagy lépésre készül a Pentagon

A washingtoni hadsereg legfelsőbb katonai mesterséges intelligenciával foglalkozó tisztviselői a héten ipari vezetőkkel találkoznak, hogy megvitassák a nagy méretű nyelvi modellek és más újonnan megjelenő technológiák védelmi alkalmazási lehetőségeit.

2024.02.23 14:39

Vajon etikus megidézni az elhunyt szeretteink digitális szellemét?

Nagyon fájó a szeretteink elvesztése. Sokszor arra gondolunk, bárcsak elköszönhettünk volna, vagy beszélhetnénk még velük, akár utoljára. A mesterséges intelligencia korában pedig ez az élmény csak egy karnyújtásnyira van. Az viszont már más kérdés, hogy ez mennyire etikus.

2024.02.18 09:13

A technológia sötét oldalára állt Észak-Korea

A mesterséges intelligenciának köszönhetően egy virágzó technológiai áttörés küszöbén állunk, azonban ennek az éremnek is két oldala van. Észak-Korea pedig ékes példája annak, hogyan lehet a techboom sötét oldalára állni.

2024.02.02 15:11

Ha ezek a kütyük megjelennek, már bevásárlólistát sem kell írnunk

Videó

Új, mesterséges intelligenciával működő kitűzőt, okosnapszemüvegeket, miniszámítógépet és egyéb izgalmas eszközöket dobtak piacra a techgyártók. Valós időben válaszolnak kvízkérdésekre, bevásárlólistát írnak vagy akár idegen nyelvről fordítva segítik a kommunikációnkat. Vajon ezek az eszközök hozhatják el az okostelefon-függőség végét?

2024.01.28 20:57

Mikor ér véget az influenszerek aranykora a mesterséges intelligencia miatt?

Videó

A mesterséges intelligencia ma már rengeteg iparágat érint, és ez alól a reklámipar sem kivétel. Ma már tökéletes arcú és bőrű, valódinak ható, kifejezetten mesterségesen megalkotott virtuális influenszerek is reklámozhatják kedvenc termékeinket anélkül, hogy meg tudnánk különböztetni őket a valódiaktól. A valódi tartalomgyártók közül többen pedig féltik a munkájukat, hiszen mesterséges verzióiknak igen sok előnyük van.

2024.01.07 19:00

Ma már a depressziót is képes felismerni a mesterséges intelligencia

Jó néhány iparágban, köztük az egészségügyben is több területen vehetik hasznát a szakemberek a mesterséges intelligenciának (MI). A folyamatos fejlesztésének és a különböző területeken történő tesztelésének köszönhetően újabban már a depressziót is képes hatékonyan felismerni az MI, akár MRI-felvételek elemzésével. Sőt, a kutatások szerint az okosóránk is képes előre jelezni a betegséget.

2024.01.05 10:12

Mi újság, szingli magyarok?

Mi a különbség a szingli és az egyedülálló között? Miért van annyi jól szituált harmincas még mindig egyedül? Hiszünk-e az Igaziban és a nagy szerelemben? S ha igen, hol keressük? Többek között ezekre a kérdésekre igyekeztünk választ keresni Rövid Irén, szociológussal és Weiler Péterrel, a Randivonal alapítójával.

2024.01.01 20:06

Már a hamisított borokat is kiszagolja a mesterséges intelligencia

Tudósok egy algoritmust képeztek ki arra, hogy a borokon végzett kémiai vizsgálatok adatait a mesterséges intelligencia segítségével feldolgozza és elemezze, majd visszavezesse eredetüket. Ezzel az eljárással akár a borcsalók száma is könnyebben csökkenthető lesz, mint korábban.

2023.12.06 18:09