kutatás

822 db cikk összesen

Kína vezető lett a mesterséges intelligencia kutatásában (is)

Kína vezet az Egyesült Államok előtt a mesterséges intelligencia (MI) kutatási területeinek több mint felében a Georgetown Egyetem Biztonsági és Feltörekvő Technológiai Központjának (CSET) új kutatása szerint. Az elmúlt öt évben világszerte több mint kétszeresére nőtt a mesterséges intelligenciáról szóló publikációk száma. Az adatok azt mutatják, hogy a kínai intézmények a legjobbak közé tartoznak a MI-kutatások számát és a sokat idézett cikkek mennyiségét tekintve.

2024.05.09 15:25

Covid eredete: miért kutatjuk?

Videó

A koronavírus szerencsére már nem bénítja meg világunkat. A Covid eredete azonban elárulhatja, mi várhat ránk a következő világjárvány esetén.

2024.04.06 06:12

„A társadalom akár hét százaléka is ikerpárokból állhatna, ha minden ikerbaba megszületne” – kutató a Mandinernek

Még manapság is sokan nagy érdeklődéssel tekintenek főként az egypetéjű ikerpárokra, akik sokszor valóban „olyanok, mint két tojás”. De vajon mindig ilyen volt az ikrek megítélése idehaza? Miért születik a háborúban több ikerpár? Többek között ezekről kérdeztük Pári Andrást, a KINCS kutatási vezetőjét. Interjúnk.

2024.03.29 15:44

Alvás alatti viselkedés: az alvajárás kockázata

A Semmelweis Egyetem igen érdekes témában végzett kutatást. Az alvás alatti viselkedést vizsgálták, melynek során többek között kiderült az is: kiket érint az alvajárás jelensége elsősorban, és az is, mik annak legfőbb kockázatai.

2024.02.26 06:57