építőipar

250 db cikk összesen

Felfuthatnak az építkezések, ígéretesek az építőipari adatok

Az építőiparra idén több kormányzati program is pozitív hatást gyakorol. A CSOK Plusz és a Falusi CSOK támogatásainak emelése mellett a múlt héten bejelentett 108 milliárd forintos Otthonfelújítási program a régebbi családi házak energetikai korszerűsítésén keresztül támaszt keresletet az építőiparban. A friss KSH-adatok egyelőre vegyes képet mutatnak, de éves szinten már bővült az építőipar.

2024.04.12 12:09

Óriási meglepetés: belehúzott a hazai építőipar

A szakértőket is meglepve, éves alapon 17 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye a frissen közzétett statisztikai adatok alapján. Igaz, a tavalyi bázis alacsony volt, ám a következő hónapokban tovább bővülhet a hazai építési teljesítmény, hiszen a kamatok további csökkenése, a beérkező uniós források és a CSOK Plusz is segíti az idei növekedést.

2024.03.14 11:22

A felszabaduló EU-s pénzek miatt felfuthat idén az építőipar

A felszabadított EU-s források és a fokozódó hitelezési aktivitás okán 2024-ben már az építőipari teljesítmény felfutására számít a Makronóm Intézet. A friss KSH-adatok szerint ugyan a magas kamatkörnyezet és a gazdasági lassulás miatt 2023 novemberében még visszaestek a beruházások a versenyszférában, de az új évben már ígéretesebb adatok várhatók majd.

2024.01.15 11:40