Nagy pofonba szaladt bele Zelenszkij, elutasították kérését az uniós vezetők

2024. augusztus 21. 08:55

Úgy tűnik, mégsem táncol mindenki mindig úgy, ahogy az ukrán elnök fütyül. Kérdés, hogy ezt Zelenszkij tudomásul veszi-e.

2024. augusztus 21. 08:55
null

Nyitókép: Képernyőfotó

Volodimir Zelenszkij több uniós tagállamhoz is azzal a kéréssel fordult, hogy toloncolják vissza Ukrajnába a katonaköteles korú férfiakat, hogy ezzel erősödhessen Ukrajna, és könnyebb legyen Oroszországot visszaszorítani.

A kérést pedig egyöntetűen elutasították az uniós tagállamok.

Az nv.ua cikkében egész pontosan Magyarországot, Lengyelországot és Csehországot említette, ezekben az országokban ugyanis hiány van munkásokból. Lengyelországban és Csehországban például az építőiparban és fuvarozásban a dolgozók 30 százalékát teszik ki ukránok, és nem szívesen mondanának le erről a munkaerőről. 

Egy cseh szakértő egyenesen azt állította, ha kiesnének a munkaerőpiacról az ukránok, a cseh építőipar egész egyszerűen leállna.

Az ENSZ menekültügyi intézménye szerint jelenleg több mint 6 millió ukrán menekült tartózkodik külföldön, és valószínűsíthető, hogy 2024-ben további 400 ezer fogja elhagyni az országot, „köszönhetően” a folyamatos áramkimaradásoknak, amelyeket az orosz támadások okoznak.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci-9-9
2024. augusztus 22. 08:03
A fehéreket vissza lehet toloncolni oda, ahonnan menekülnek, a színeseket nem?
rocktoberi-2
2024. augusztus 21. 20:30
Nem szép az ukránoktól, hogy nem akarnak megdögleni Zseléért és az USA geopolitikai érdekeiért.
kar-6-alom
2024. augusztus 21. 20:12
A Lengyeleket nem igazán zavarják az EU-s döntések, ha Ukrajnáról van szó. Ha nő a nyomás a fronton és nagyobb ütemben közelednek az oroszok, nem csak az ukrán menekülteket küldik vissza, hanem kézen fogja őket egy-egy lengyel is.
lajajakab11
2024. augusztus 21. 18:33
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a zseb-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** ↓↓↓ !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ↓↓↓ ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!