Stoltenberg tiszta vizet öntött a pohárba a NATO-csapatok ukrajnai jelenlétével kapcsolatban

2024. június 06. 16:14

A NATO-főtitkár szerint Ukrajnának a katonai támogatásokkal kapcsolatban „kiszámíthatóságra és elszámoltathatóságra” van szüksége a NATO-szövetségesektől.

2024. június 06. 16:14

Nyitókép: LUKAS KABON / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

A NATO nem tervez csapatokat küldeni Ukrajnába – jelentette ki csütörtökön Helsinkiben Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

Az Alexander Stubb finn elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón a norvég politikus leszögezte, hogy a NATO szerint jelenleg egyetlen tagállamára sem leselkedik közvetlen fenyegetés.

Nincs visszaszámlálás a következő háborúig”

– tette hozzá.

Stubb is kiemelte, hogy Finnország nem tervezi csapatok küldését Ukrajnába, valamint, hogy Helsinki nem érzékel közvetlen fenyegetést az északi és balti országok ellen Oroszország részéről.

A NATO-főtitkár csütörtökön azt is hangsúlyozta, hogy a nyugati szövetségeseknek biztosítaniuk kell, hogy az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás folyamatos legyen, és ne forduljanak elő olyan hiányosságok, amelyeket az elmúlt hónapokban lehetett tapasztalni. Stoltenberg hozzáfűzte: Ukrajnának a katonai támogatásokkal kapcsolatban „kiszámíthatóságra és elszámoltathatóságra” van szüksége a NATO-szövetségesektől.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2024. június 07. 19:58
MI a bánat elszámolni valója van Ukrajnának az őt támogató országokkal szemben? "Kűggyed mán azt a lőszert, amit megígértél?" Ez gyönyörű lenne 😡😡😡😡😡!
virag-os
2024. június 06. 23:51
Remélem saját vagyonát is oda adja tiszta szív jóságból. Ez példamutatás lenne a többi nagyszájú számára is, hogy kövessék a példáját. Hajrá !!!
Krupp Skya
2024. június 06. 18:45 Szerkesztve
Kurva szarul néz ki, mintha már érezné a háborús bűnösök kötelét a nyakán.
balbako_
2024. június 06. 18:41
Ez az ukránok halálos ítélete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!