Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Egyre közelebb a harmadik világháború? Putyin engedélyezi fegyvereinek használatát nyugati célpontok ellen

2024. június 06. 12:11

„Örülni fogunk, ha a mi fegyvereinkkel sikeres csapásokat mérnek közös ellenségeinkre!” – reagált a hírre Dmitrij Medvegyev.

2024. június 06. 12:11

Nyitókép: Yuri KADOBNOV / AFP

Szimmetrikus válaszként Ukrajna Oroszország elleni fegyverkezésére Moszkva fegyvert szállíthat az Egyesült Államok bármely ellenségének, tekintet nélkül annak státusára – írta Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese csütörtökön a Telegramon.

Medvegyev arra reagált, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő szerdán a világ vezető médiumainak képviselőivel Szentpéterváron megtartott találkozóján kijelentette: Moszkva lépéseket vett fontolóra arra válaszul, hogy Kijev az Oroszország elleni csapásokhoz nyugati fegyvereket kap.

Putyin szerint az egyik lehetséges opció a hasonló orosz fegyverszállítás a világ olyan régióiba, ahonnan „érzékeny csapásokat” lehetne indítani nyugati országok létesítményei ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ez nagyon jelentős változás külpolitikánkban” – hangsúlyozta Medvegyev. A volt elnök és kormányfő szerint „a jenkik és európai nyáladzó kutyáik” úgy gondolják, hogy nekik jogukban áll bármilyen fegyvert átadni Ukrajnának, más országok pedig nem segíthetnek Oroszországnak.

„Hadd tapasztalja meg most az USA szövetségeseivel együtt, az orosz fegyvereket közvetlen bevetését harmadik felek által. Ezek bárkik lehetnek, akik Pindosztánt (az Egyesült Államok lekicsinylő gúnyneve) és társait ellenségüknek tekintik. Függetlenül politikai meggyőződésüktől és nemzetközi elismertségüktől” – fogalmazott Medvegyev.

Az ő ellenségük az Egyesült Államok, tehát ők a mi barátaink.

És hadd legyen az orosz fegyverek használata a még meg nem nevezett régiókban az ő és a mi ellenségeink számára a lehető legpusztítóbb. És hadd égjenek a pokol lángjaiban +Kijevnek fegyvereket szállító államok érzékeny létesítményei+ Égjenek együtt azokkal, akik működtetik őket. Mi pedig örülni fogunk, ha a mi fegyvereinkkel sikeres csapásokat mérnek közös ellenségeinkre!” – írta az orosz biztonsági tanács helyettes vezetője.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mandula0525
2024. június 07. 03:46
Nagyon helyes. Annyira szeretnék már egy hordozót süllyedni. Halaknak is kell enni,és remek haltartót is csinálna. A Hezbollah meg kapjon annyi Lancet drónt és Kornet páncéltörőt amennyire szükségük lehet. Van elég Merkava és IFV. Repülők, helikopterek ellen annyi rakétát amennyire szükségük lehet. Alakulunk.
hauptrichter
2024. június 07. 00:28
Tiszta beszéd - reméljük, értő fülekre talál a megfelelő helyeken...
chrislouisthe14th
2024. június 06. 23:56
Mennyi sz.r ruszkib.u.z.i.nak van itt magömlése, csak mert a botoxmajom már megint riogat. Lassan Kína is kiáll puttyant mögül, süllyedő hajót csinált az orosz bárkából ez az önjelölt kgb-s cár.
herceg-3
2024. június 06. 20:24
Nagyon tetszik, ahogy Medvegyev reagált! Így kell!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!