turizmus

793 db cikk összesen

Egyre vonzóbb Magyarország: télen is nőtt a turizmus

Kitűnő eredményeket ért el a turizmus februárban is, az előző évhez képest 18,9 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a helyi szálláshelyeken. Ebben nagy szerepet játszott Magyarország pozitív nemzetközi imázsa, ami hozzájárult ahhoz, hogy Európából 28,3 százalékkal több vendég érkezett, valamint az Észak- és Dél-Amerikából származó látogatók száma is emelkedett.

2024.03.28 11:32

A német gazdaság problémái ebbe szektorba még nem gyűrűztek be

A Makronóm Intézet szakértője szerint a ma közzétett friss szolgáltatás-külkereskedelmi adatokból az tűnik ki, hogy e szegmensen keresztül a német gazdaság problémái egyelőre nem gyűrűztek be hozzánk. Például a hazai turizmusban még mintegy 20 százalékos növekedési potenciál van a koronavírus-járvány előtti szinthez képest.

2024.03.01 11:54

Ütemesen, 10 százalék felett bővül a turizmus, drágul a külföldi nyaralás

A belföldi turizmust két tényező is támogathatja idén. Egyfelől a KSH friss, januári adatai alapján immár a külföldi üdülés drágul gyorsabb ütemben: 12,3 százalékkal. Másfelől 2024-ben a lassuló infláció nyomán bekövetkező érdemi reálbér-növekedés javítja a jövedelmi helyzetet, amelynek a hatása a turizmusban is megjelenik – véli a Makronóm Intézet elemzője a friss statisztikai adatokat kommentálva.

2024.02.28 11:03

Jó hírekkel szolgált a KSH: decemberben is növekedett a turizmus, visszatérnek a külföldi vendégek

Tavaly decemberben a magyar turizmus újra növekedést mutatott. Az év egésze alatt a vendégéjszakák számának növekedése volt megfigyelhető, amit nagyrészt a külföldiek számának az emelkedése indokolt. A világ turizmusának fokozatos helyreállása az ázsiai, közép- és dél-amerikai, valamint észak-amerikai vendégek arányának növekedésében tükröződik, ami további bővülési lehetőségeket jelent az ágazat számára.

2024.01.30 18:03

Ahol a múlt összeér a jelennel – megnyílt a legmenőbb luxushotel Budapesten

A főváros V. kerületében három, különböző korban és stílusban létrejött épületet összefogó háztömbben életre kelt új szállodakomplexum Mária Dorottya württembergi főhercegnőről, Habsburg József nádor feleségéről kapta nevét. A tulajdonos-üzemeltetők célja Budapest aranykorának visszaidézése a legkorszerűbb luxusba csomagolva.

2023.11.21 10:10