Macron

90 db cikk összesen

Macron: Több szexet, elvégre franciák vagyunk!

A címben szereplő kéréssel fordult honfitársaihoz Macron elnök, aki azt szeretné elérni, hogy polgártársai ellensúlyozzák a katasztrofálisan romló születésszámot. Franciaország termékenysége a második világháború vége óta a legalacsonyabb szinten van – talán ironikusan, hiszen a franciák a világ legnagyobb szerelmeseinek tartják magukat.

2024.05.16 05:20

Kína trójai falova

A németek 2021 és 2023 között többet fektettek be Kínában, mint a 2015 és 2020 közötti ötéves időszakban - derül ki egy német kutatásból.

2024.05.07 08:23

Macron újabb háborús felvetése ezúttal a francia atomütőerőt érinti

A francia államfő háborús kijelentései már a hazájában is vihart kavartak: az egyik legutóbbi, Franciaország atomdoktrínáját érintő javaslata, hogy vitassák meg a nukleáris erők európai alkalmazásának kérdéseit a szomszédos vezetőkkel, az ellenzék részéről heves elutasításra talált. Jobb- és baloldali politikusok azt hangoztatták, hogy az elnök megkezdte az ország nukleáris stratégiájának lazítását, mégpedig azért, hogy azt ez európai szolidaritás oltárára helyezze. Ez nem olyan egyszerű kérdés, amiben még az egyébként nagy hatalmú francia elnök akár kénye-kedve szerint dönthet.

2024.05.06 20:07

Sóhaj atomháború előtt

Macron ötlete a NATO pusztulását jelentheti. A francia elnök a ló túloldalán mindent egy lapra tesz fel, hogy maradandót alkosson. Révész Béla írása.

2024.03.20 09:08

Mindenki tudja a nagy titkot a nyugati katonák ukrajnai jelenlétéről

Macron francia elnök múlt heti beszédében felvillantotta, hogy a nyugati országok, ha szükséges, küldjenek katonákat Ukrajna megsegítésére. A javaslatot az európai és az amerikai politikusok szinte azonnal elvetették: egyik sem akarja még jobban felbőszíteni az orosz medvét! Ki ne tudná azonban, hogy Ukrajnában – bár csekély számban, de – már a háború kezdetétől jelen vannak a nyugati katonák?

2024.03.08 09:55