Franciaország

4196 db cikk összesen

A németek most a „szárnyaló” franciákra lettek irigyek?

A német gazdaság gyengesége hízelgő fényt vet Franciaország viszonylagos ellenálló képességére – ez a nyugati közgazdászok véleménye. Ráadásul a német Der Spiegelben egy olyan magasztaló cikk jelent meg a francia gazdaságpolitikáról, hogy abba még Párizs is belepirult.

Tegnap, 7:13

Le Pen kontra Le Pen

m+

Indul a nagy francia jobboldali játszma: Éric Zemmour a Le Pen unokahúggal, Marine Le Pen saját magával, a Köztársaságiak pedig keményvonalassággal képzeli el a jobboldal vezetését, közben Emmanuel Macron elnök is kikacsingat a jobbos szavazók felé.

2023.09.20 19:52

Le Figaro: A bevándorlás többe kerül, mint amennyit gazdaságilag hoz 

A migráció valóban egy „lehetőség Franciaország számára”, ahogy a baloldal és néha Macron elnök is hirdeti, vagy éppen ellenkezőleg, hozzájárul az ország hanyatlásához, miként azt a jobboldal állítja? Ezek a nézetkülönbségek ma különösen aktuálisak Párizsban, ahol heteken belül megkezdődik az új migrációs törvény parlamenti vitája.

2023.09.12 09:37

Jön a Le Pen kontra Le Pen verseny Franciaországban

A Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés családon belüli kihívót kapott a 2024-es EP-választásokra: unokahúga, Marion Maréchal a rivális radikális jobboldali párt, a Visszahódítás színeiben indul ellenük a megmérettetésen.

2023.09.08 19:14