fejlesztés

498 db cikk összesen

Világszínvonalú látnivaló és fajmentés Nyíregyházán: megnyitotta kapuit a Jégvilág!

A sarkkörök és a hideg égövek világát idéző állatbemutató Magyarország történetének legnagyobb vidéki állatkerti beruházása. Gajdos László igazgató szerint egyedülálló látványosság jött létre nem csak Magyarországon, hanem Európában is. Kovács Ferenc polgármester úgy véli, már nem lecsúszó város a szabolcsi vármegyeszékhely.

2024.05.17 19:41

Ne lepődjünk meg, ha 10 év múlva robotokkal beszélgetünk

A humanoid gépek piaca és a mesterséges intelligencia gyors fejlődése következtében hamar a robotok világában találhatjuk magunkat. 2035-re a 38 milliárd dollárt is elérheti a humanoidrobot-piac értéke, ami a korábbi becslés több mint hatszorosa.

2024.03.31 12:51

Még tartott, amikor már el is felejtették a Kína-ellenes brüsszeli találkozót

Csendben zajlott le az Európai Unió globális infrastrukturális fejlesztési programja, a Global Gateway brüsszeli találkozója. A kínai Egy övezet, egy út projekt ellenében létrehozott támogatási rendszer fórumán ismét sokat beszéltek – és megint keveset tettek. Kína elnéző mosollyal figyelte az eseményt.

2023.10.28 10:24

Lassan újabb területen avathatunk kínai bajnokot: ez a kvantumtechnológia

Hszi Csin-ping alatt Kína megduplázta az erőfeszítéseit, hogy vezető szerepet töltsön be a legmodernebb stratégiai technológiák terén, így nagy összegeket fektet be a kvantumtechnológiákba, amelyek áttörést hozhatnak az érzékelés, a kommunikáció és a számítástechnika területén.

2023.10.06 15:39