Ferenc pápa nem kér infúziót – inkább empanadát és pizzát eszik kórházi ágyán

A Gemelli Klinikán lábadozó egyházfő már önállóan étkezik, és ha teheti, négy kedvenc fogása közül választ.

A Gemelli Klinikán lábadozó egyházfő már önállóan étkezik, és ha teheti, négy kedvenc fogása közül választ.
És ez még csak a jéghegy csúcsa.
Mik azok a jó gyakorlatok, amelyek mind Budapesten, mind vidéken enyhíthetik a hajléktalanhelyzetet? Ezekről kérdeztük Zagyva Richárdot, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettesét. Feketéné Szabó Márta, a Kaposvári Karitász igazgatója pedig bemutatta nekünk a Szent Lázár Ház mindennapjait , ahol olyan, egykor hajléktalan férfiak élnek, aki szeretnének visszatalálni a mindennapokba.
Az éttermek fő célcsoportját az élményorientált, fiatal, jól kereső férfiak alkotják – rájuk építhet a hazai vendéglátás.
A karácsonyi menüben vannak hagyományos ételek, modernek, könnyen elkészíthetők és macerásabbak, a lényeg, hogy összecsorduljon a nyál a szánkban, ha meglátjuk.
Egy nőnek szinte leesett az álla, amikor meglátta, hogy személyesen Donald Trump nyújtja felé a megrendelt ételt.
Jelezték, hogy bármelyik Müller üzletbe visszavihető a visszahívott vagdalthús, amelynek az árát blokk nélkül is visszatérítik.
Minden város előrukkolt specialitásokkal, amelyek népszerűnek bizonyultak a torna során.
Bírósághoz fordultak a rivális vendéglátóegységek, kit illet meg a vajas csirke eredeti receptúrája.
A legnagyobb értékű rendelést 520 ezer forint értékben egy elektronikai üzletből adták le eddig idén, míg az éttermi rekord egy közel 350 ezer forintos indiai étteremből való rendelés.
Budapest belvárosában, a történelmi gettó szélén áll a pörköltöző, ahova azért jó betérni, mert olyan érzés, mintha csak hazamennénk egy vasárnapi ebédre.
Pekingi gyermekkorról, családi örökségről, kínai és magyar gasztronómiáról, politikai kapcsolatokról, itthonról és otthonról beszélgettünk.
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása komoly kockázattal jár.
Felzabáltuk a Retro Büfét, de legalábbis egy szeletét, mert miközben a helyiség apró, a kínálat akkora, hogy nem győztünk csodálkozni. Interjú és hamburger-teszt következik!
A gasztroszakemberrel a terített asztal szentségéről, országimázsról és a főzelék rossz marketingjéről beszélgettünk.
Az ázsiai éttermek elterjedése nálunk és világszerte nem egy egyszerű véletlen és nem is pusztán üzleti trend. Sokszor egy alaposan átgondolt diplomáciai stratégia része a „küldő ország” oldaláról.
Ma már arra is van lehetőségünk, hogy „elfogyasszuk” a kedvenc márkánk.