Airbus

48 db cikk összesen

Lelép a Boeing vezetője, de ez nem jó hír a világ repülőgépiparának sem

A Boeing repülőgépek sorozatos meghibásodásai miatt az év végén távozik a vezérigazgató, és a cégvezetés is átalakul. Az amerikai vállalat gondjai az egész légi közlekedési ágazatra kihatnak, egyebek közt nőhetnek a jegyárak. Európai versenytársa, az Airbus sem örül a Boeing bajainak.

2024.04.09 12:10

Az Airbus és a Boeing egyáltalán nem tart kínai vetélytársától

A Kínában tavaly tavasszal bemutatott Comac által gyártott, egyfolyosós C919-es repülőgép most először mutatkozott be a nemzetközi színtéren, az utasszállító a Szingapúri Légi Szalonon keltett feltűnést. Ez az első lépés, amelynek el kell vezetnie odáig, hogy a két nagy repülőgépgyártó óriás, az európai Airbus és az amerikai Boeing valóban komolyan vegye a szárnyait csak épp bontogató kínai kistestvért.

2024.02.26 14:48

Az „elátkozott repülőgép” megint a csőd szélére lökte a Boeinget

Hiába a javuló eredmények, a Boeing amerikai óriásvállalat megint bizonytalan időszak elé néz. Vezérigazgatójának, David Calhounnak nem sikerült megoldania a repülőgépgyártó minőségi problémáit. Az ő helyzete sem rózsás, valószínűleg katapultülésben ül. Vajon megúszhatja-e a Boeing a legrosszabb forgatókönyvet?

2024.02.08 11:42