Beérett a klímacsúcs gyümölcse: vegán helikoptert készített az Airbus

2021. november 20. 17:38

A francia repülőgépgyártó Airbus – egy német vállalkozó házaspár kérésére – egy vegán kiegészítőkkel felszerelt helikoptert tervezett, a cég ezzel is hirdeti a környezettudatosságát. 

2021. november 20. 17:38
null
Fekete Kíra

Környezettudatosság vagy képmutatás?

A helikoptert egy német házaspár rendelte meg, mivel elmondásuk szerint nagyon fontos számukra a környezetvédelem. A pár Giulia & Romeo nevezetű ruházati boltjában nem használ állati eredetű termékeket, a honlapjuk szerint a megtermelt profitot állatok segítésére ajánlják fel.

– jelentette ki a házaspár.

„Nagyon büszkék vagyunk csapatunk munkájára” – büszkélkedett Fredric Lemos, az Airbus Corporate Helicopters vezetője az új helikopterről kiadott közleményben.

Airbus ACH145 vegán verziójának belső tere. Forrás: Christian Keller via Airbus
Airbus ACH145 vegán verziójának belső tere. Forrás: Christian Keller via Airbus

A keleti légitársaságok komolyan veszik a környezet védelmét

„A Saudia számára fontos a fenntarthatóság és a környezeti hatások csökkentése” – húzta alá Ibrahim Koshy, a Saudi Arabian Airlines vezérigazgatója egy interjúban. Az állami tulajdonú légitársaság több mint száz új – kevesebb szén-dioxidot kibocsátó –  repülőgép vásárlását tervezi, ezekkel helyettesítené a régi, környezetszennyező gépek egy részét. 

– hangsúlyozta Koshy.

A Jazeera Airways légitársaság azon dolgozik, hogy a székhelyének otthont adó Kuvaitot, egy Dubajhoz hasonló központi várossá változtassa. Rohit Ramachandran vezérigazgató elmondta, hogy több korszerűsített Airbus A320 repülőgép is szerepel a 28 megrendelt gép között.

Nyitókép: Seatmaestro.com  

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2021. november 23. 03:07
Számomra természetes és magától értetődő, hogy egy helikopterszexuális személy elkötelezett környezetvédő, zöld és vegán. Az volna a a furcsa, ha nem így volna.
august
2021. november 23. 03:06
én a szomszéd disznóólban nevelkedő sonkámat környezet kímélőbbnek tartom a föld másik végéről idecipelt burjánnál ------------ :) Érkezik helyette a műhús, meg a macskakakiból készített kávé, meg a fenntartható csokoládé amiben amúgy nincsen csoki.
crydog
2021. november 23. 03:06
Aha. Az Airbus ACH 145 duplaturbós, kétszer 740 lovas,koppogásgátló adalékkal (TEL tetraethyl-lead) üzemelő naftaégetője azért lesz "környezetbarát" mert a vegán divatmajmolók rábiggyesztik a cimkét..
Besenyő István újratőtve
2021. november 23. 03:05
Nem akarok ünneprontó lenni, de a turbó-dízel motorokat mi hajtja? Babgulyás gáz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!