Itt van a Honvédség új H225M típusú helikoptere (GALÉRIA)

2023. március 24. 14:05

Jövőhéten már lövészeten tesztelik a gépet.

2023. március 24. 14:05
null

Jövő héten veszi kezdetét a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett Airbus H225M közepes többcélú helikopter levegő-föld tesztlövészete – osztotta meg a hírt Magyar Honvdség a közösségi oldalán. 

A helikopter már megkapta a magyar légierő felségjelzését és a magyar oldalszámot a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren. A HM Állami Légiügyi Főosztály szakemberei kiállították a helikopter típusalkalmassági bizonyítványát is, így megkezdődhet a fegyverzet tesztelése – írta a Honvédség.

***

***

***

***

***

 

Képek: Mátyás Botond Hunor főhadnagy / Magyar Honvédség

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2023. március 26. 11:45
Bővebb információért érdemes megnézni (még Maróth Gáspárral) a Szimulátor című sorozat megfelelő epizódját...
airmax
2023. március 26. 11:39
Általában.. Ez a gép a különleges alakulatok támogatásához kell, elsősorban szállitási mentési feladatokra.. Több közülük el lesz látva hforce harci képességekkel amive a h145-ösökkel együtt egy harci helikopter képességeinek kb 75-80%-át ki lehet váltani, amíg új harcigép nem lesz.. (megvárjuk a következő generációt) Az ukrán háborúban úgy is tanulság, hogy a helikopterek mai verziói mellett a harci helyzetbe berepülő csatahelikopterek túl nagy veszteséget szenvednek, tehát ha egy ilyen h145m h225m kombó messzebbről tud támogatást nyújtani pl elektronikus felderítéssel, vagy a spike-okkal az tényleg kiválthat harcihelikopter képességeket..
pemete jakab
2023. március 25. 07:58
"Itt van a Honvédség új H225M típusú helikoptere" Ez nagyon modern harceszköz: föld alatti támadások is végrehajthatók vele.
SilvioD
2023. március 24. 20:46
Kell harci heli és szállító heli is. A 225-ös előnye éppen az, hogy bár jóval olcsóbb mint egy harci heli, de a szállító, kutató -mentő funkció mellett a HForce fegyverrendszernek köszönhetően jelentős panceltörő képessége van, részben a harci heli funkcióit is kiváltja kevesebbért. A legmodernebb harci helik drágák és a darálóban jelentősen fogynak. A legmodernebb orosz harci helik harmada már megsemmisült Ukrajnában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!