A jövő megérkezett: a Wizz Air már vr-technológiát is alkalmaz pilótaképzésében

2024. március 25. 21:32

Virtuális pilótafülkében készítik fel a legénységet a repülésre.

2024. március 25. 21:32

Nyitókép: Getty Images / Michael Dunning

 

A Wizz Air elsőként alkalmaz pilótaképzésében virtuális valóság által vezérelt technológiát – közölte a légitársaság az MTI-vel. A közlemény szerint a Wizz Air az Airbus által kifejlesztett, felhőalapú Mobile Airbus Training experience (MATe) Suite csomagot és a Virtual Procedure Trainer (VPT) technológiát használja fel pilótaképzésében. A MATe Suite egy felhőtechnológiára épülő szolgáltatási platform, amely e-tréninget és vizsgákat foglal magában különféle pilóta kategóriákra szabva. A VPT innovatív szoftvere pedig 

egy virtuális pilótafülke segítségével oktatja a növendékeket,

ezzel lehetőséget ad arra, hogy alaposan megismerkedjenek az Airbus repülőgépekkel és készségszinten begyakorolhassák a legfontosabb műveleteket. A két új képzési megoldás – amelynek bevezetésére a Légügyi Felügyeleti Hatósági Főosztály is megadta jóváhagyását – még átfogóbb tudás megszerzésére nyújt lehetőséget a Wizz Air képzési központjában, és támogatja a típusképzési tanfolyamon részt vevő pilótákat.

A Wizz Air tervei szerint 2030-ig további 4000 pilótát és elsőtisztet képez ki, valamint 300 új Airbus A321neo és egy nagy hatótávolságú A321XLR repülőgéppel bővíti flottáját. Felidézték, hogy a Wizz Air 2013-ban nyitotta meg első képzési központját Budapesten, egy A320-as teljes repülés-szimulátorral és tantermekkel, majd 2018-ban egy második intézményt is létrehozott a fővárosban. Az oktatóközpontokban három A320 teljes repülőgép-szimulátor, fedélzeti evakuációs, valamint tűzvédelmi tréningek állnak a pilótanövendékek rendelkezésére.

Idén Rómában alapít újabb képzési központot a légitársaság. A Wizz Air az MTI érdeklődésére arról is beszámolt, hogy

évente több mint 200 új pilótát képeznek ki,

az elmúlt 12 hónapban csaknem 90 növendék Magyarországon szerezte meg a képesítését. Hozzátették, hogy több mint 2600 pilóta dolgozik a Wizz Air állományában, a légitársaság flottája pedig jelenleg 206 repülőgépből áll.

A Wizz Air korábbi közlése szerint a bevétel 134 százalékkal, 3,896 milliárd euróra emelkedett a tavaly március 31-én zárult üzleti évében, miközben az utasforgalom 88 százalékkal, 51,072 millióra nőtt. A kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírások előtti eredmény (EBITDA) 134,3 millió eurót ért el, a megelőző üzleti évben 23,3 millió eurós veszteséget könyveltek el. A cég nettó vesztesége a 2021/2022-es 642,5 millióról 535 millió euróra csökkent.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. március 26. 07:56 Szerkesztve
Az utasaikra kellene inkább figyelniük, mert ez a szar nem segit a nyomoronc lábtereiken és az állandó késéseiken, járattörleseiken, no meg azon, ahogy átvágják az utasaikat.
auditorium
2024. március 26. 07:54
Ha a magyar ellenzéki média felhagyna a lengyel-magyar érdekeltségű légitársaság naponta történő lejáratásával a neten és napilapokban, akkor még nagyobb sikere lenne az ir low cost társasággal szemben, aki nagyon törekszik a legjobb európai uticélokat megszerezni. Naponta kapok az okostelefonomra a Ry.airtól ajánlatokat újabb utakra. Miért vagyunk ilyen mazochisták ??? Miért nem jó ami magyar érdekeltségű is ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!