Kemény Dénes: A vízilabda-válogatott negyedik helye reális eredmény (VIDEÓ)

2024. augusztus 12. 22:27

Az egykori szövetségi kapitány úgy véli, nagyon apró dolgokon múlt az olimpiai eredmény.

2024. augusztus 12. 22:27
Kemény Dénes

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok egykori szövetségi kapitányt, a magyar vízilabda legutóbbi aranygenerációjának vetetőjét kérdezte az ATV a magyar pólóválogatott olimpiai szerepléséről, miután a bronzmérkőzésen nemzeti együttesünk ötméteresekkel vereséget szenvedett az amerikaiaktól, ezzel negyedik lett a párizsi játékokon. Kemény Dénes szerint igaza van Varga Zsolt szövetségi kapitánynak, aki azt mondta, hogy ez az eredmény a realitás. 

Szerinte az első négy helyezett (a szerb, a horvát, az amerikai és a magyar együttes) mellett a görög, a spanyol és az olasz válogatott is megnyerhette volna az olimpiai bajnoki címet. Amennyiben hét esélyes csapat indul, a reális eredmény mindenkinek a hét helyezés közepe, a negyedik hely. 

„Lehettünk volna elsők is, de szerencsére nem lettünk hetedikek. Apróságokon múlt, hogy nem sikerült megnyerni a negyedöntőt és az elődöntőt, de a döntőben is apró dolgok döntöttek. 

Ilyen kicsi különbségek vannak, számítanak sajnos a hibák is, ugyanakkor én azt tanultam, hogy a legjobb sportdiplomácia az erős csapat. Az utolsó világversenyeken az látszik, hogy egyelőre e közül a hét csapat közül egyiknek sem sikerült annyira elhúznia a mezőnytől, hogy egyértelműen valóra tudja váltani az aranyérem esélyét. Egy kicsit rulett lett ez a verseny. Voltak olyan versenyek, ahol a javunkra  dőltek el a dolgok – ilyen volt a fukuokai vb – aztán a dohai világbajnokságon meg a kárunkra, ott rosszul szerepeltünk – ez a hullámzás benne van. Ez pont jó jel volt, hiszen azt gondoltam, hogy akkor Párizsban majd jól fogunk szerepelni. 

Csak hát az olimpia egészen más. Négyévente csak egyszer van, ez egy világesemény, nagyon nehéz kezelni, össze-vissza sikerül a csapatoknak – hol így, hol úgy.

Mi is háromszor megnyertük, de arról nem beszél senki, hogy egyszer ötödikek lettünk – ott nekünk nem sikerült a negyeddöntő, pedig akkor már rutinosak voltunk. A lényeg az, hogy bármit tudunk csinálni, kivéve, hogy az ellenfél gyenge legyen”

Ezt is ajánljuk a témában

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg:

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. augusztus 13. 09:26
csok nóvűly
zakar zoltán béla
2024. augusztus 13. 09:24
a...................TTTTTT ..........v ...........h
Novicsok-5
2024. augusztus 13. 07:14
A vízilabda-válogatott negyedik helye kudarc. Főleg az amerikaiak ellen elveszített bronzmérkőzés tekintetében. Lehet kifogásokat keresni miért jó ez a negyedik hely.
balbako_
2024. augusztus 13. 04:42
A sportban hihetetlenül egyenlő erők küzdelme egy világverseny. Század másodperceken, centimétereken, egyetlen gólon, vagy találaton múlik a győzelem egyáltalán az érem lehetősége is! Duplán dicsőség azoknak, akik élni tudtak vele, de azoknak is, akik ennyivel lemaradtak a dobogó fokairól, vagy magáról a dobogóról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!