Szenzációs! Konkoly Zsófia szerezte a harmadik magyar aranyérmet

2024. szeptember 05. 19:14

A pécsi sportoló a 200 méteres vegyesúszás SM9 kategóriájának döntőjében elsőként csapott a célba csütörtök este a párizsi paralimpián.

2024. szeptember 05. 19:14

Nyitókép: Magyar Paralimpiai Bizottság

 

Csütörtök délelőtt Ekler Luca toronymagasan nyert a női T38-as távolugrás döntőjében Párizsban, és este újabb magyar aranyéremnek örülhettünk a paralimpián. Este a La Défense Arénában az S10-es kategóriában 400 méter gyorson Pap Bianka bronzérmes lett, majd egy órával később a már Franciaországban is egy aranyat begyűjtő Konkoly Zsófia ugrott medencébe S9-es kategóriában 200 méter vegyesen. A pécsi úszó a saját délelőtti futamát megnyerve, a legjobb idővel (2:36.75) jutott be az esti fináléba, így joggal reménykedhettünk abban, hogy újabb győzelmet ünnepelhetünk. Pláne úgy, hogy bár három éve Tokióban „csak” második volt ebben a számban, ám egy évre rá már világbajnok.

Ezt is ajánljuk a témában

Az esélyesség terhe nem nyomta agyon Zsófit csütörtök este sem, noha fél távnál (50 hát után) még nem ő vezetett, hanem a spanyol Nuria Marques Soto, de a végét, 

a gyorsúszást Konkoly rendesen megnyomta, és végül majdnem egy másodperces előnnyel győzött, 2:33.31 perces idővel elsőként csapott a célba.

A múlt csütörtöki 400 méter gyorsúszás megnyerése után Konkoly Zsófia második aranyérmét is megszerezte a párizsi paralimpián, ami a magyar csapat hetedik érme, és harmadik aranya volt. És ez a kollekció este még tovább fog bővülni, mivel a magyar a női kerekesszékes tőrválogatott döntőt vív (20 óra) a kínaiakkal!

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2024. szeptember 05. 21:23
Gratulálok! Hatalmas eredmény! Köszönet érte!
Teréz Pitykéz
2024. szeptember 05. 20:45
ria ria Hungária! Gratula Te vagy a legjobb a világon!
istvanpeter
2024. szeptember 05. 20:41
Zsófika igazi aranyos hölgy, szívből gratulálunk Neki.
alexandrosz-2
2024. szeptember 05. 20:03
Koldusvircsaft. 57 ève, Turóczy Judit, BVSC, 1967. 08. 20.-án a magyar–NDK viadalon ennel jobbat úszott. Ma 5-7 évesek is legyözik ez a nyomorékot. Mindent elmond erről a karikatúra olimpiáról, hogy több érmet osztanak ki egymásnak az ezen élősködők, mint a világ legjobbjai. Még mielőtt a sok zsideszes jóember gyógyszere elgurulna: dolgozzanak, sportoljanak, éljenek boldogan, de ne hazudják és mímeljék élsportnak azt a koldusvircsaftot, amit művelnek, főleg pedig ne kapjanak érte pénzt, míg az iskolai-, és a gyereksportra sem fordít a társadalom hozzájuk képest lószart se. Rendezzenek elmebetegeknek sakkbajnokságot és dicsekedjenek azzal is! Ha valóban kiváló sportolók, akkor álljanak helyt rendes versenyekben, ne szánalmas koldusvircsaftban, amint Takács Károly, vagy mint Vitéz Halassy Olivér, akik valóban a legjobbak között lettek a legjobbak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!