A Sorsok Házától az antiszemitizmusig

2013. szeptember 13. 16:23

Nyilván vannak, akikre a gyereksorsok jobban hatnak, azokon keresztül jobban megértik a náci/nyilas gaztetteket.

2013. szeptember 13. 16:23
Petri Lukács Ádám

Nagyszerű ötlet jóvoltából a Józsefvárosi Pályaudvar helyén a holokauszt gyerek áldozataira emlékező, a korabeli nyilas, náci rémtetteket, az áldozatok sorsát és  felteszem – néhány hős gyermekmentőét is bemutat majd a a Józsefvárosi Pályaudvaron épülő „Sorsok Háza”.

Lázár ennek kapcsán azt mondta, hogy „A XX. század abszolút bűneire mindig figyelmeztetni kell a mai közösséget, a gyermekholokausztot, a gyermekek áldozatát azért választotta az emlékbizottság és ezt azért támogatta a kormány, mert olyan pontot kerestünk, amely nem relativizálható, nem lehet viszonylagos, mert semmiféle magyarázat, semmiféle válasz nem fogadható el egy gyermek meggyilkolására.”

Na most cirka a huszadik megosztását látom a Facebook-falamon annak a szövegnek, amely ebből levezeti, hogy Lázár János relativizálja a holokausztot, a felnőtt áldozatok smafu neki.

Azaz, ha én azt mondom, hogy nem szabad megütni egy gyereket, akkor azzal nyilván arra gondolok, hogy viszont a feleségünket orrba vágni, a barátunkat leütni annál helyesebb.
Lázár nekem mindegy, de mondhatatlanul kínosak ezek a posztok, s komolyan aggódom ismerőseim hogylétéért, akik ezt mint értelmes tartalmat osztják meg.

Amúgy meg: nagy bűvészet akkor is megpróbálni rányomni az antiszemita billogot a kormányra (amely soha semmilyen formában nem volt az, se kicsit, se nagyon), amikor épp beleáll egy ilyen kezdeményezésbe. A múzeum pedig Schmidt Mária vezetésével találódik ki, ami garancia arra, hogy látszani fog, tömegekhez jut el, amit bemutat, érzékletes lesz, erre a Terror Háza a garancia.

Nyilván vannak, akikre a gyereksorsok jobban hatnak, azokon keresztül jobban megértik a náci/nyilas gaztetteket. Nekem úgy telt a gyerekkorom, hogy Magdi nagymamám szinte minden nap mesélt az Auschwitzban töltött hónapjairól. A nagymamám már nem él, Sámuelnek majd én mesélek, s egyszer, gondolom, elviszem ide.

De nem kéne betiltani az Anna Frank naplóját és a Sorstalanságot is a fenti Lázár-idézetben bármi gyanúsat vélelmezők szerint? Anna, Köves Gyuri kiskamaszok, nincs ebben valami csavar, rosszindulat, hogy nem nagymamák és nagypapák?

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
g.zsolty
2013. szeptember 15. 20:47
Szerintem meg fontos egy ilyen emlékhely létrehozása, s autentikusabb helyszínt nem is találhattak volna annál a pályaudvarnál ahonnan több százezer MAGYAR zsidót vittek a vonatok a biztos halálba, köztük rengeteg nőt és gyermeket. Óriási tragédiája volt ez a magyarságnak ideértve természetesen az izraelita vallásúakat is. Emlékezni és emlékeztetni kell mindörökre erre a borzalomra. S aki sajnálja rá a pénzt annak azt üzenem: sajnálja inkább a futball stadionokra kidobott és kidobandó több tízmilliárd forintot. Mert a magyar foci jelen állapotára és a kilátogató nézők számára való tekintettel minden egyes fillér, amit erre ad az állam, pénzkidobás.
békalepcse
2013. szeptember 13. 22:47
A zsidó gaztetteknek miér nincs bemutató helye? Á bocs hülyeséget mondtam, a net tele van vele és a bűnt leplezendő kell efféle ellenpontozás a bűnök leplezésére. Meg kell mondjam, nem szűkmarokkal mérik...
historiker
2013. szeptember 13. 22:19
"Nekem úgy telt a gyerekkorom, hogy Magdi nagymamám szinte minden nap mesélt az Auschwitzban töltött hónapjairól." http://www.youtube.com/watch?v=UM3Qz8dA9z0 "A nagymamám már nem él" http://www.youtube.com/watch?v=DOmv3rEmh6Q
Thomas Müller
2013. szeptember 13. 20:51
A nem zsidó gyerekek megölése bezzeg senkit nem érdekel, csak a zsidóé. Ha nem lenne a cionista világhatalom, akkor az ún. holokausztról nem is beszélnének. A holokauszt csak egy volt a számos népirtás között, és nem volt egyedibb, mint pl. a holodomor. (Miközben a holodomor 7 millió áldozata esetében azt is vitatják ugyanezek a zsidók, hogy népirtás volt-e egyáltalán.) Hogy egy gyerek megölése nem magyarázható semmivel, azt a kis Dzsugasvili vagy Kun Bélácska esete is cáfolná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!