Marco Rossi a távozásáról beszélt: „Egy vagyont ajánlottak!”

2024. szeptember 13. 16:23

De nem megy el, ha nem küldik.

2024. szeptember 13. 16:23
ROSSI, Marco

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a molcsapat.hu-nak nyilatkozott a Németország és Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája mérkőzések után, amiben kitért többek között arra is, hogy addig nem áll fel a kispadról, míg le nem jár a szerződése, vagy el nem küldik. 

Olvastam, hallottam én is mindenféle híreket, ezért szeretném leszögezni: nem vagyok az a fajta, aki egy nehéz helyzetben magára hagyja a csapatát.”

„Jobbá akarom tenni a magyar válogatottat, mert egy nagyszerű utazáson vagyunk, és még nem értük el a plafont. Sok nagy siker vár még erre a csapatra, ebben biztos vagyok” – nyilatkozta az olasz szakember, aki korábban a düsseldorfi 5-0-s vereség után azt mondta, ha Bosznia ellen nem sikerül reagálnia a válogatottnak, akkor mindenkinek el kell tűnnie a színről. Jött is a reakció Szoboszlaiéktól, jó teljesítményt nyújtott a válogatott, csak a gól hiányzott a keddi mérkőzésen. 

„Másrészt élő szerződésem van, és amíg a munkaadóm nem mondja fel, én tiszteletben kívánom tartani. Szeretném minél jobban végezni a munkámat, és az eddigi eredmények azt bizonyítják, hogy nem mutatok rossz irányt. A kapitányi poszt egy bizalmi pozíció, de a futballban nagyon gyorsan változnak a dolgok. Ezt minden edzőnek észben kell tartania!” – folytatta Marco Rossi, aki hétfőn töltötte be a 60. születésnapját

Úgy gondolom, a távozásomról szóló szóbeszéd egy félreértésen alapul. Az Eb-kiesés, főleg a módja nagyon megviselt, de amikor azt mondtam, át kell gondolnom a dolgokat, nem a kapitányi posztra céloztam. A csapatunk játékát, a korlátainkat, illetve azok áttörésének lehetőségét kellett fontolóra vennem, és ezt is tettem” – tette hozzá a tréner, aki leszögezte, hogy akkor sem hagyta ott a válogatottat, mikor Angliából hívták. 

Nem mentem el akkor sem, amikor Angliából kerestek, és akkor sem, amikor egy vagyont ajánlottak más országból. Szeretem ezt a feladatot, és ha azt is mondtam, hogy nem élveztem az Eb egy percét sem, még mindig azt érzem, hogy nem értünk a csúcsra.”

Van még feljebb, és az én feladatom megtalálni, hogyan lehet oda eljutni.”

„Ez megtisztelő, közben nagy felelősség, és óriási kihívás. Bolond lennék lemondani róla” – zárta a gondolatait Marco Rossi. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. szeptember 13. 19:41
Maestro, minden tiszteletem az Öné!
Interista
2024. szeptember 13. 18:10
Rossi mesternél jobbat nem találunk, akit meg is tudunk fizetni és szívből tenne Magyarországért. Fizetésnek ezen a szinten aprópénzt kap.
apoa
2024. szeptember 13. 17:56
Pedig menni kéne, főnök! Éljünk a lehetőséggel!
llnnhegyi
2024. szeptember 13. 17:38
Ami késik,nem múlik! Ne húzogasd az oroszlán bajuszát! Felőlem már ma este is elhúzhatsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!