Marco Rossi világosan beszélt arról, lemond-e a magyar válogatott éléről

2024. szeptember 11. 13:39

A kapitány szerint az emberek nyolcvan százaléka szereti őt, a másik húsz pedig alig várja, hogy „elhúzzon”.

2024. szeptember 11. 13:39
null

Nyitókép: Marco Rossi Facebook-oldala

Marco Rossi szövetségi kapitány az eredménnyel nem, de a magyar labdarúgó-válogatott teljesítményével elégedett volt a Nemzetek Ligájában a bosnyákokkal játszott 0–0-s döntetlen után, írja az MTI.

Ma sok párharcot nyertünk, megvolt bennünk a bizonyítási vágy. Ez az alap, amit ma este láttunk. Gratuláltam a játékosoknak, noha nyilván sem ők, sem én nem vagyok elégedett az eredménnyel, mert megérdemeltük volna a győzelmet. Amikor mindent beleadunk, akkor a szurkolók legalább büszkék lehetnek a csapatukra” – fogalmazott a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető, aki szerint a sikerhez a befejezésnél kellett volna jobban koncentrálni.

A 60 éves tréner az őt éltető szurkolókról úgy vélekedett, hogy azt támogatják, aki a legnagyobb győzni akarással képviseli a címeres mezt. Úgy vélte, 

a drukkerek megismerték a hat év során és megbecsülik őt. 

Megjegyezte, az emberek nyolcvan százaléka szereti őt, a másik húsz pedig alig várja, hogy „elhúzzon”, ugyanakkor ezt normálisnak gondolja, mivel a világbajnok olasz válogatott legendás edzőjét, Marcello Lippit sem kedvelte mindenki.

„Ilyenkor érzi az ember, valami olyat tett, ami miatt emlékezni fognak rá.” 

A csapat teljesítménye méltó volt a szurkolóink lelkesedéséhez, emelt fővel hagyhattuk el a pályát 

– mondta Rossi, és hozzátette, a balkáni csapatok ellen mindig nehéz futballozni, mert ugyanolyan harcosok, mint a saját tanítványai. „Az volt az ellenfél küldetése, hogy elvigyen egy pontot, márpedig ha egy csapat teljesíti a meccstervét, azért gratuláció jár még akkor is, ha a mezőny legjobbja ma a bosnyák kapus volt.

Rossi arról is beszélt, hogy az ötgólos németországi kudarc után a kezdőcsapatba most bekerült öt futballistával elégedett volt. Külön kitért a kapus posztra, mivel elmondása szerint előre eldöntötték, hogy Gulácsi Péter véd Düsseldorfban, itthon pedig Dibusz Dénes. „Valószínűleg marad a vetésforgó, mert mindketten megérdemlik, hogy játsszanak” – jelentette ki Rossi, aki Nagy Zsoltot is külön megemlítette, mint aki sok munkával elérte, hogy posztriválisa legyen az Angliában futballozó Kerkez Milosnak. Megjegyezte, a Bournemouth futballistájának bizonyos területeken még fejlődnie kell, amiről beszélt is vele.

A lemondással kapcsolatban a Mandinernek elmondta: 

Emlékszem, amikor Szalai Ádám játszott, folyamatosan kapta a kritikát, most meg sokan visszasírják. Hétfőn töltöttem be a 60. életévemet, lehet, hogy kicsit ellágyult az agyam, de ha jól rémlik, az elmúlt időszakban összességében nem álltunk rosszul a gólokkal. Szombaton Németország ellen az volt a terv, hogy 20 percig letámadjuk őket, de utána visszatérünk a bevált taktikánkhoz. Nos, ezt illethetik kritikával, de a bosnyákok ellen már sok párharcot megnyertünk, számtalan labdaszerzésünk volt.”

Ne felejtsük el, hogy a bosnyákokkal vagyunk egy szinten, a hollandok és a németek pedig egy másik polcon vannak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. szeptember 12. 12:28
A MIster elért annyit, hogy ő dönthesse el, hogy meddig marad kapitány. Ha az idei év után azt mondja, hogy maradt még a tankban nafta, nála is a csapatban is, akkor maradjon. Tegnap jól játszottunk, akartuk küzdöttünk és csak egy pici-pici szerencse hiányzott a gólhoz. Vissza kell térni a hátul nagyon stabil, mások játékát tönkretenni akaró focihoz. Ahhoz a játékohoz, amit talán úgy lehet összefglalni, hogy legyünk mi a legnehezebben legyőzhető csapat. Ez nem a verhetetlenség mítosza, csupán annyi, hogy az ellenfélnek is mindent be kellje adni a sikerhez. Legközelebb a hollandok jönnek, ott kell majd nagyon bekkelni. Aztán irány Bosznia.
lefty67
2024. szeptember 11. 17:00
A sok nyomorult életü mindenszarista megjelenik itt és az NSO-n is, és téli szájjal szidja a magyar focit, Rossit, Csányit és persze azorbánt mint főgonoszt! Nem számítotok! Azért mert minden online szaron ott vagytok örökké, úgy tűnik mintha sokan lennétek, de valószínűleg nincs rendes életetek, ezért értek rá egyfolytában! Amíg megtelik a Puskás, Rossi jól végzi a dolgát! A magyar edzőktől mentsen meg minket az Isten!
alexandrosz-2
2024. szeptember 11. 16:28
Takarodj! A pénzünket pedig add vissza! Szar melóért nem jàr, csak szar!
llnnhegyi
2024. szeptember 11. 16:25
Fordítva Rossi úr!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!