„Betöltöttem a hatvanat, sokak szerint ellágyult az agyam” – Marco Rossi az őt kritizálókról

2024. szeptember 11. 05:07

A bosnyákok elleni gól nélküli döntetlen után a szövetségi kapitány Szalai Ádámról, Francesco Tottiról és az ellenfél legjobbjáról is szót ejtett.

2024. szeptember 11. 05:07
Szabó Péter

Fotó: Mandiner/Trenka Attila

A németektől elszenvedett csúfos vereség után hazai pályán sem sikerült javítania a magyar labdarúgó-válogatottnak a Nemzetek Ligája legjobbjai között. Hiába uralta a nemzeti csapat a Bosznia-Hercegovina elleni találkozót, dolgozott ki helyzeteket szép számmal, a kaput nem sikerült bevennie. A 0–0-ás döntetlent követően Marco Rossi a hivatalos sajtótájékoztatón megvilágította, hogyan értékeli az újabb, magyar szempontból góltalan meccset, és miben látja az eredménytelenség okát.

Ezt is ajánljuk a témában

A vérszegény, hatékonyságot nélkülöző támadójáték ismeretében újságírói kérdésre reagálva a szövetségi kapitány kitért a korábbi korszakos támadó, Szalai Ádám karakterére és szerepére is.

„Emlékszem, amikor Szalai Ádám játszott, folyamatosan kapta a kritikát, most meg sokan visszasírják. Hétfőn töltöttem be a 60. életévemet, lehet, hogy kicsit ellágyult az agyam, de ha jól rémlik, az elmúlt időszakban összességében nem álltunk rosszul a gólokkal. Szombaton Németország ellen az volt a terv, hogy 20 percig letámadjuk őket, de utána visszatérünk a bevált taktikánkhoz. Nos, ezt illethetik kritikával, de a bosnyákok ellen már sok párharcot megnyertünk, számtalan labdaszerzésünk volt.

Ne felejtsük el, hogy a bosnyákokkal vagyunk egy szinten, a hollandok és a németek pedig egy másik polcon vannak.

A hozzáállásunk ezúttal rendben volt, alapvetően elégedett vagyok a csapat teljesítményével, gratuláltam a srácoknak. Nyilván egyikünk sem elégedett az eredménnyel, megérdemeltük volna a győzelmet, de a bosnyákok mélyen védekeztek, és hosszú labdákkal igyekeztek indítani Dzekóékat. Ebben ügyesek voltak, el kell ismernem. A gól most nem jött tőlünk, az eredménnyel nem lehetünk boldogak, de a srácok mindent beleadtak a pályán, a szurkolók büszkék lehetnek rájuk” – hangsúlyozta Rossi.

Ezt is ajánljuk a témában

Az olasz szakember arra a felvetésre is reagált, mennyire tetszett neki a szombati produkció után a csapat és a közönség reakciója.

„Ebben a stadionban rendszeresen előfordul, hogy a csapatot éltetik a szurkolók. Ez most is így volt. A szurkolók megbecsülnek minket, és talán azt is mondhatom, a 80 százalékuk szeret, de nyilván van egy hányad, aki utál, és azt várja, hogy mihamarabb eltűnjek. Érdekes, Lippi például utálta Tottit, pedig vb-győztes volt. Én pedig nem is érek fel erre a szintre” – erősítette meg a szövetségi kapitány, majd hozzátette:

„Most nem azt kértem a csapatomtól, hogy győzzünk. Ez ugyanis nagyon sok tényezőn múlik, amelyek sokszor tőlünk függetlenek. Azt kértem, hogy legyen a helyén a szív, a láb és a fej. Ezt mondtam nekik, hogy ezeken múlik, büszkék lesznek-e rájuk a szurkolók. Pontosan ezt várom tőlük a folytatásban is. Ezt a srácok is pontosan tudják” – fogalmazott Marco Rossi.

Ezt is ajánljuk a témában

A nemzeti csapat több helyen is változott a németországi betli után, ám ezek egy része előre eltervezett döntés volt. 

„Dibusz és Gulácsi között már a rajt előtt eldöntöttük, hogy így osztjuk fel a meccseket. Ezért kezdett Németországban Gulácsi, a bosnyákok ellen pedig Dibusz. A kapusposzton történő változtatás tehát fix volt. Emlékszem még azokra az időkre, amikor támadtak Nagy Zsolt beválogatása miatt, de a szélső idővel bizonyította, hogy számíthatok rá. Ezúttal is megmutatta, milyen remek formában van. Az ő posztján ott van Kerkez Milos is, de neki még bizonyos dogokban javulnia kell. Ezt meg is beszéltük egymással.

Nikitscher is minden tiszteletet megérdemel: Németország ellen mutatkozott be, a bosnyákok ellen pedig már kezdő volt.

Öten is szerepeltek a válogatottban az NB I-ből, ez is bizonyítja, hogy van értelme, hogy járjuk a magyar stadionokat, de azt is hozzá kell tennem, hogy természetesen vannak olyan játékosaink, akik nem vagy legalábbis nehezebben pótolhatóak” – taglalta a kezdőcsapaton történt módosításokat a Míster.

Rossi a bosnyákok elleni októberi, újabb randevúig nem akart előreszaladni, de röviden azért elmondta a véleményét a várakozásairól.

„A balkáni csapatok ellen mindig nehezen játsszunk, mindig küszködős meccseket hozunk össze. Abban biztos vagyok, hogy becsületesen felkészülünk a visszavágóra, változtatunk majd a taktikán, de így sem lesz könnyű a számunkra az a találkozó. A hazaiak minden labdáért megküzdenek majd, most is ilyen meccset játszottak. Ha egy helyzetet sikerült volna értékesítenünk, megnyertük volna a találkozót, de ezúttal a bosnyák kapus volt az ellenfél legjobbja, így gratulálnunk kell nekik” – összegzett a szövetségi kapitány.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 11. 17:17
Takarodj a gecibe! A pénzünk visszajár, mert szar melóért csak a hülye fizet!
2024. szeptember 11. 09:12 Szerkesztve
Nem, a bosnyákoknál jobbak vagyunk, a német és a holland más tészta, de a megafon poszjai tavaly egész mást mutattak. Valami olyan szöveg volt, hogy a rózsaszínű elembétékúsok gyengék, és majd mi megmutatjuk.
mandala-3
2024. szeptember 11. 08:52
Azért azt be kell látni, hogy eddig jól elevickélt a magyar labdarúgás mocsarában. Rájött arra,hogy ez politikai kapcsolatok nélkül nem megy- Okos a digó!
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. szeptember 11. 07:53
Bese atya a Nemzeti Válogatottat már megáldotta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!