Nagyon akartunk, de nem jött a gól – döntetlent játszott válogatottunk a Nemzetek Ligájában Magyarország - Bosznia-Hercegovina 0-0

2024. szeptember 10. 20:33

A magyar labdarúgó-válogatott felállt a padlóról a németek elleni kiütést követően és jól játszott, rengeteg helyzetet alakított kii a bosnyákok ellen, de a győzelem nem jött össze ma este.

2024. szeptember 10. 20:33
A magyar labdarúgó-válogatott a Magyarország-Bosznia-Hercegovina Nemzetek Ligája mérkőzésen a Puskás Arénában

Nyitókép: Csudai Sándor/Mediaworks

Jó látni, hogy a szurkolók díjazzák a magyar labdarúgó-válogatott elszántságát, és küzdeni akarását – a mérkőzés végén – amint mmár megszoktuk – együtt énekelték a magyar himnuszt a játékosok és a drukkerek. 

90+4. perc: Szoboszlai beíveli jobbról, Orbán belefejel, de nem tudna kapura tenni, Ádám Martin pedig nem éri el a labdát. Döntetlennel ér véget a mérkőzés. 

90. perc: 4 perc hosszabbítást jelez a 4. játékvezető. 

89. perc: Sallai beadását Ádám Martinfejeli két méterről kapura, de Vasilj ezt is kivédi, a labda mellécsorog. A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete vol.  

85. perc: Magyar szabadrúgás lesz, Nikitschert rántották le középen. Szoboszlai ívelését kirúgják, de megint támadunk. Kerkez próbál betörni a védők közé a tizenhatoson belül, de nem sikerül, a kipattanót Szoboszlai lőné, de blokkolják a védők. 

83. perc: Szoboszlai Dominik fut fel és próbálkozik egy lövéssel, de blokkolják a bosnyákok. 

81. perc: CSERÉLÜNK megint, Botka Endre helyére Balogh Botond érkezik, Nagy Zsoltot Kerkez Milosra cseréi Rossi, Ádám Martin pedig Varga Barnabást váltja.  

79. perc: Szögletet rúg Szoboszlai, Botka és Orbán marad a földön egy ütközést követően. Összefejeltek, Botka feje vérzik. Lekísérik, de úgy tűnik jól van. 

77. perc: CSERE a bosnyák csapatban, Demirovic helyett Bajraktarevic jön. Eközben Schäfer szabálytalankodik és kap egy sárgát a bírótól. 

76. perc: Botka bedobását követően Nagy Zsolt löő, de egy védő blokkol. 

75. perc: CSERÉL a magyar labdarúgó-válogatott, Csoboth érkezik Bolla Bendegúz helyére. 

74. perc: Szögletet rúgunk, Szoboszlai tekerését kifejeli a védelem. 

72. perc: Szoboszlai beadását kifejelik, Sallai visszaemeli, de Vasilj lehúzza. Nagy Zsolt labdát szerez, egy szép csel után középre ível, de Varga megint tudja kapura tenni. 

Magyarország–Bosznia-Hercegovina
 

71. perc: A visszaforduló Sallai Rolandot rúgják fel a bosnyák kaputól körülbelül 25 méterre. Szoboszlai lő... Kapufa! Mivel a sorfal egyik játékosa beleért szöglet lesz. 

70. perc: Bicakcic  középre tartó lövését Dibusz könnyedén védi. 

67. perc: Ádám Martin, Csoboth Kevin és Nego Loic meglegítenek, de csere egyelőre nem lesz. 

66. perc:Dzeko lő fordulásból a tizenhatoson belülről,de Dibusz vetődve védi.  

64. perc: Sallai beadja, de kifejeli a bosnyák védelem. 

60. perc: A csapatkapitány szögletét Orbán fejeli a kapu fölé. Kettős csere a bosnyák csapatban, Saric helyett Gigovic jön, Basic helyére pedig Huseinbasic érkezik.

59. perc: Szoboszlai felível egy szabadrúgást, de Dárdai elől szögletre fejelik ki a labdát a bosnyákok. 

55. perc: Szoboszlai Nagy Zsolnak íveli be lövésre, de a Puskás Akadémia játékosának próbálkozása megpattan a védelmen. Bedobással jövünk.

54. perc: Bolla beadását Varga Barnabás lövi kapura de a belelépő védőről kiemgy szögletre. 

53. perc: Dárdai íveli elére, de Sallai nem érte el.  

51. perc: Nikitcher menne el a jobbszélen, de szabálytalanvolt, ezért lefújja a bíró. 

49. perc: Botka kiharcol egy szögletet. Szoboszlai beívelését kifejeli a védelem, Schäfer pedig visszateszi Dibuszhoz. 

46. perc: Indul a második játékrész! 

***

Sallai Roland a Magyarország-Bosznia-Hercegovina Nemzetek Ligája mérkőzésen a Puskás Arénában
Forrás: Csudai Sándor

45. perc: Basic eltalálja csapattársát Katicot, de nem tudunk helyzetbe kerülni, döntetlennel ér véget az első játékrész. 

44. perc: Magyar bedobás a jobboldalról, jól passzolgatunk középen de végül kirúgják a bosnyákok. 

40. perc: Vargát löki fela félpályánál Katic, sárga lapot kap érte. 

37. perc: Botka nagy bedobását Bolla csúsztatja középre, Nagy Zsolt lő gyönyörűen 17 méterről, de Vasilij ezt is kivédte. Óriási helyzet volt. 

35. perc: Szoboszlai szabadrúgása után Sallai ad középre, de az érkező Nagy Zsolt lövése Vargáról pattan le.  

33. perc: Dzeko lövi be középre, de kifejeljük. Lerohanjuk az ellenfelet, Bolla Sallaihoz teszi, aki gyengén lövi el, de Varga még kapura tudja kotorni, de ezt megfogja a kapus. 

30. Szoboszlai lövése fölément. 

29. perc: Nagy Zsoltot rúgja fel Gazibegovic, szabadrúgással jövünk nagyjából 20 méterről, balról. Ideális szög Szoboszlai Dominik szempontjából. 

27. perc: A bosnyákok szabadrúgása következik – a betekert labda mindenki mellett elmegy, bedobással jöhet a magyar válogatott. 

25. perc: Szögletet rúgunk – Szoboszlai tekerését Dzeko kifejeli. Orbán tör be a védők között, majd elesik, de a bíró szerint nem volt szabálytalanság, mert túl hosszan tolta meg. 

24. perc: Nagy Zsolt ügyesen kényszerítőzik Szoboszlaival, majd elmegy a bal szélen és hosszan ível befelé Varga óriásit ugrik és sikerül kapura fejelnie, de a léc alá tartó labdáját a bosnyák kapus kiütötte. 

22. perc: A bosnyák válogatott szögletét Szoboszlai fejelte bedobásra. A pályát eközben kezdi belepni a szurkolók pirotechnikai eszközeinek füstje. 

Schäfer András a Magyarország-Bosznia-Hercegovina Nemzetek Ligája mérkőzésen a Puskás Arénában
Forrás: Csudai Sándor

20. perc: SÁRGA LAP Barisic hátulról a vállánál elkapva lerántja Bollát, mire a bíró a zsebéhez kap és sárga lapos figyelmeztetsében részesíti a bosnyák labdarúgót. A szabadrúgást szoboszlai végzi el, de a védelem kifejeli a lövést. 

18. perc: újabb szöglet, ezúttal balról, a védők kifejelik,de isszakerül szoboszlaihoz, aki jobbal aközépre teker  – a vdő beleér, épphogy csak elment Orbán feje felett. Még egy szöglet jön, ezt is kifejelik, majd Schäfer íveli Nagy Zsolt felé, de sajnos a védelem közbeavatkozik. 

17. perc: Szoboszlai SZÖGLETÉT Varga Barni gyönyörűen fejeli le a földre, és az felpattanva be is akadna a felsőbe, ha a bosnyák kapus nem védett volna. Újabb szöglet lesz. 

16. perc: Bolla passzából Sallai indul a jobb szélen, de a védő kirúgja előle a labdát, szöglet lesz.  

13. perc: Megvolt az első próbálkozás a meccsen, Demirovic nagyjából 20 méterről, jobbról mellélőtte a labdát. 

10. perc: A középpályán folyik a nagy küzdelem,egyik csapat sem nagyon tud eljutni a tizenhatosig. 

7. perc: A bosnyákok támadánának de megint jól védekezünk. A vendégek láthatóan nagyon lelkesek, a magyar válogatott azonban óvatosabbnak tűnik. 

5. perc: Egy ütközést követően Nagy Zsolt és Gazibegovic egyaránt a földön maradnak, de nagy baj nem történt, a bosnyákok jönnek kirúgással. 

3. perc: A ma 50-szeres válogatott Orbán, Schäfer és Dárdai Márton passzolgat hátul, majd Botka indul meg a jobbszélen, de szerelik. 

1. perc: A bosnyákok próbálnak támadni a betömörülő magyar csapat ellen, de Sallai már a középpályán elveszi játékosuktól a labdát, és ellentámadásba lendülünk. Bedobással jöhetünk, de ez nem vezetett eredményre, a bosnyákok jöhetnek.

A magyar labdarúgó-válogatott a Magyarország-Bosznia-Hercegovina Nemzetek Ligája mérkőzésen a Puskás Arénában
Forrás: Csudai Sándor

A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája második fordulójában kedd este a bosnyák nemzeti csapatot fogadja a Puskás Aréna gyepén. A tét nagy, hiszen az első mérkőzésel 5-0-s vereséget szenvedtünk a németek ellen, és bár helyszínen tartózkodó drukkerek a meccs végén a vereség ellenére együtt énekelték a himnuszt a szurkolókkal, jó páran nekiestek Szoboszlaiéknak

Ezt is ajánljuk a témában

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzést követően vállalta a felelősséget, hozzátéve, hogy amennyiben a folytatásban, azaz a keddi, a Puskás Arénában rendezett bosnyák válogatott elleni mérkőzésen nem sikerül jól reagálni az említett kudarcos eredményre, „mindenkinek el kell tűnnie a színről”. De nem csak Rossi székének megvédése és a szurkolók bizalmának visszaszerzése miatt lenne nagyon fontos az itthoni győzelem kedden, hanem 

Azért is nyerni kellene, mert ezzel megnőne az esély a csoport harmadik helyének megszerzésére, amely az A-divízióban való bennmaradás mellett, a vb-selejtezők szempontjából is előnyt jelenthet. 

Hungary        Bosnia and Herzegovina

0-0

Magyarország – Bosznia-Hercegovina

Nemzetek Ligája mérkőzés

A divízió, 2. forduló

Helyszín: Budapest, Puskás Aréna

Magyarország: Dibusz Dénes – Dárdai Márton, Willi Orbán, Botka Endre – Bolla Bendegúz, Nikitscher Tamás, Schäfer András, Nagy Zsolt – Szoboszlai Dominik, Sallai Roland, Varga Barnabás

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Barisic, Katic, Saric, Bicakcic – Gazibegovic, Basic, Burnic, Dedic – Dzeko, Demirovic

Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez 

Magyarország–Bosznia-Hercegovina.
Forrás: Trenka Attila

 

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 11. 17:04
Akarni a budin kell. Focizni kellene, gólokat lőni, leginkább fontos tétmeccseken. De ez nem megy. Nem ment a bosnyákok ellen sem. Ezt pedig nem fedi el semmilyen süketelés, semmilyen számzsonglőrködés sem. Nem mellesleg túlfizetett, túlsztárolt lelkiismeretlen, lelketlen, falábú, lusta gecik egytől egyig, rossistól. Nekik kellene fizetniük nekünk, nem nekünk nekik.
deniel
2024. szeptember 11. 16:17
nagy akarásnak nyögése a vége ez most is látszott egy ilyen csapatot sem tudtunk legyőzni akkor most mi van csk.. a kapus azért van hogy mindent kivédjen ez megtörtént..
rugbista
2024. szeptember 11. 07:59
dzsó bácsi: "U16-os nemzetközi felkészülési mérkőzés FC Salzburg – Puskás Akadémia 9–0 (2–0) U15-ös nemzetközi felkészülési mérkőzés" Függetlenül a "szakemberek" képességitől, az iskolákban úgy látom, a magyar gyerekanyagból a Jóisten sem faragna, csak olyanokat, akiket tegnap láttunk. FC Salzburg – Puskás Akadémia 6–1 (3–0)
rugbista
2024. szeptember 11. 07:57
A gól nem jön, hanem rúgják vagy fejelik. Még az öngólt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!