„Mindenkinek el kell tűnnie a színről!” – Marco Rossi kőkeményen reagált Szoboszlaiék csúfos németországi vereségére

2024. szeptember 08. 00:08

Osztálykülönbség mutatkozott a házigazda Németország javára, 5-0-ra maradt alul a régen látott gyenge játékot nyújtó magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája nyitányán. Kedden hazai pályán a bosnyákok ellen több lesz a tét a győzelemnél...

2024. szeptember 08. 00:08
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Facebook/MLSZ

***

Beleszaladt a késbe Magyarország a düsseldorfi estében, amelyet végül gálát hozott: Florian Wirtzék – immár a Nationalelftől visszavonult Neuer, Kroos, Gündogan trió nélkül – játszi könnyedséggel küldték padlóra nemzeti csapatunkat. Ötöt kaptak Gulácsi Péterék úgy, hogy még kétszer a léc is kisegített bennünket, Ter Stegen kapuját elvétve veszélyeztettük. A magyar labdarúgó válogatottat hat éve irányító Marco Rossi a 67. meccsén szenvedte el a legsúlyosabb vereségét, 2021 szeptemberében az angolok elleni hazai 0-4 volt eddig a negatív rekord. Az olasz-magyar tréner igyekezetten higgadt szakmai értékelést adni.

Ezt is ajánljuk a témában

Úgy gondolom, az első félidőben álltuk a versenyt Németországgal. Voltak persze akkor is hibáink, de bátran letámadtunk, presszingeltünk. Adtunk üres területeket, ezeket ki is használta az ellenfél. A második félidőről felesleges bármit is mondani. Ha egy csapat négy gólt kap 45 perc alatt mindenféle reakció nélkül, akkor az magért beszél. Teljesen el kell felejteni ezt a játékrészt! 

A 0-5 szégyenteljes eredmény számunkra, a fiúk és én is szégyenkezünk. Az első számú felelős az edző

 – vállalta felelősséget az M4Sport műsorában a hétfőn a 60. életévét betöltő magyar szövetségi kapitány, aki szerint nem nyertünk egyetlen egy párharcot sem és sokszor eladtuk a labdát. 

Marco Rossi szerint a második félidőben eltűnt a játékból a csapata, ez elfogadhatatlan a számos remek eredményt produkáló szakember szerint.

Különösen akkor elfogadhatatlan, amikor Magyarország színeiben játszunk. 

Kedden már Bosznia-Hercegovinát fogadjuk, nincs teljesen három napunk addig a mérkőzésig. Lesz pszichológiai aspektusa is, ugyanis ha nem tudunk reagálni erre a szituációra, mindenkinek el kell tűnnie a színről! Ez egyértelmű.

Hogy egészen pontosan mire gondolt – a távozását többször belengető – Marco Rossi, egyelőre nem derült ki. Az az első forduló után kikristályosodott, hogy a mieinket 5-0-ra kiütő Németország és a bosnyákokat 5-2-re verő Hollandia küzd a csoportelsőségért. Magyarország és Bosznia-Hercegovina a harmadik, a Nemzetek Ligája A divíziójában maradást garantáló, a világbajnoki selejtezők (sorsolás, NL-ből elnyerhető helyek) szempontjából is fontos helyezésért vívhat ádáz csatát. 

Szoboszlaiéknak elsőként a lelkükben, a fejükben dúló csatát kell megnyerniük...

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2024. szeptember 09. 06:45
Amióta nem rongylabdával kezdik a focizást azóta megszűnt a 'labdarugás' próbálkoztak bizonyos teljesítmény normák bevezetésével melyet minden játékosnak sikeresen kellett teljesítenie. Hamar beszüntették mert jóformán nem volt olyan játékos aki ennek megfelelt volna. A másik kapitális probléma az az MLSZ. Ha újra jó focit akarunk látni akkor ezt a szennyládát likvidálni kell, évtizedek óta a labdarúgás rákfenéje.
blondibarbi
2024. szeptember 09. 04:05
Kár, hogy a Mester a taktikáról egyáltalán nem beszélt.
alexandrosz-2
2024. szeptember 08. 18:20
Túlsztárolt, túlfizetett, lelkiismeretlen falábú gecik vagytok! Takarodjatok!
pollip
2024. szeptember 08. 15:59
Nyugi, Maestro! A többségünk türelmes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!