Sallai Rolandot csak egy hajszál választja el attól, hogy a Galatasaray-hoz igazoljon

2024. szeptember 13. 15:17

A magyar válogatott támadóért sajtóinformáció szerint különgépet küldött török rekordbajnok, amelynél még ma átesik az orvosi vizsgálatokon.

2024. szeptember 13. 15:17
SALLAI Roland

Nyitókép: MTI/EPA Szilágyi Anna

Bár a nemzetközi átigazolási időszak már véget ért, egyes európai országokban még nyitva tart a piac. Törökországban például ma, pénteken este kilenc órakor zárul a transzferidőszak, és ez lehetőséget ad arra, hogy létrejöjjön egy a magyar futballt is komolyan érintő klubváltás. 

A magyar labdarúgó-válogatott támadója, Sallai Roland ugyanis sajtóiformációk szerint négy évre a török Galasarayhoz szerződik. 

A Nemzeti Sport vette észre, hogy a Sport Digitale átigazolási hírekre specializálódott török újságírója, Yagiz Sabuncuoglu hivatalos X-oldalán arról számolt be, hogy az 54-szeres válogatott labdarúgó bármelyik órában megérkezhet a Galatasaray székházába, hogy aláírjon új klubjához. A lap szerint a török rekordbajnok különgépet küldött Sallaiért, aki még ma átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. 

Sabuncuoglu információi szerint

a török rekordbajnok 6 millió eurót (mintegy 2,5 milliárd forintot) fizetett Sallai Roland játékjogáért, aki négy évre szerződik a klubhoz. 

Az átigazolási díj – főként a játékos 15 millió eurós becsült piaci értékéhez viszonyítva – alacsonynak tűnhet, de ennek az az oka, hogy Sallai Roland freiburgi szerződése jövő nyárig érvényes, így a Bundesliga-klub  rosszabb tárgyalási pozícióba került, hiszen az idei nyári átigazolási időszak volt az utolsó, amikor még pénzt kérhetett Sallai Rolandért. Amennyiben létrejön a transzfer, a magyar labdarúgó új csapattársai olyan sztárjátékosok lesznek, mint a Napoli-ból frissen igazolt Victor Oshimen, Dries Mertens, Mauro Icardi, vagy éppen a 62-szeres marokkói válogatott Hakím Zíjes. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deniel
2024. szeptember 13. 19:08
gratulálok Rolandnak Ő a legértékesebb Szobó csak jelenthet neki..
Squalline
2024. szeptember 13. 18:04
A fanyalgóknak abban van igaza, hogy a török bajnokságot, nem tekintik topbajnokságnak. Viszont az első 3-4 csapat simán beférne bármelyik topbajnokság közép vagy alsóházába. A Galata most elég jó. Pl. Osimhen, Icardi, Batshuayi, Yilmaz, Demirbay, Gabriel Sara, Hakim Ziyech, a jó öreg Mertens, aki így hirtelen beugrik. És akkor ehhez jön még Sallai. Pofás. Az El-ben ilyen kerettel nem elbizakodott cél akár a döntő se, de 8 közé jutni kifejezetten reális cél. Szóval ha rendszeres kezdő lesz, a keretet elnézve kell érte melózni majd, de Sallait ettől nem féltem, és ha tud villogni, jól megy neki, 1-2 év alatt válthat még topbajnokságba. Ráadásul a törökök bizinszben elég jók. Most elvittek 6-ért egy 15 - 20 millás játekost, akinek ha jól megy majd, akár 20-ért is eladhatják. Ráadásul Osimhen vagy Yiilmaz miatt top csapatok megfigyelői eleve árgus szemekkel nézik majd, jobban észreveszik mint a megbízható középszerűséget klubcélként megtestesítő Freiburgnál. Nem olyan rossz ez így.
Gullwing
2024. szeptember 13. 16:38
A lényeg hogy játéklehetőséget kapjon. És ez itt szerintem meg lesz.
herden100
2024. szeptember 13. 16:34
Hajrá Roli!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!