A Budavári Borfesztivál, Közép-Európa egyik legrangosabb, legnépszerűbb szakmai rendezvénye, művészeti fesztiválja. A program szeptember 6-án, és 7-én a Boregyetemmel kezdődik, majd szeptember 8-tól 15 ország több mint 200 borászata várja a látogatókat. A Borkiállítás és Vásáron Magyarország legjobb borászai kóstoltatnak, idén a díszvendég a Kárpát-medence határon túli magyar borászata.
Öt napon át, két színpadon fellép többek között: Agostones, Bartók Béla Férfikar, Benkó Dixieland Band, Dresch Quartet, Csík Zenekar, Ghymes, Etnofon zenei Társulás, Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartet, Hot Jazz Band, Jazzsteps, Lovász Irén és Zenekara, Pribojszki Mátyás Band, Orosz Zoltán Trió, St. Martin, Tabulatura, Tiborcz Quartett, Vivat Bacchus együttes. Vasárnap a cigányzenéé a főszerep: a Técsői Banda, Tcha Limberger és zenekara, a Magyar Nemzeti Cigányzenekar, és Pál István Szalonna és bandája &Kalotaszegi Allstars lép a színpadra. Lesz borbíráló tréning és Fesztivál Bora választás a VinAgora sátorban, pezsgőlovag avatás a nagyszínpadon, szüreti felvonulás és néptánc-gála, valamint sokszínű, tájjellegű gasztronómiai kínálat várja a látogatókat.
A borkorcsolyák, sajtok, a tapolcai pisztráng, balatoni süllő, jókai bableves, sült kolbász, és a töki pompos mellett érdemes lesz megállni az Oroszlános udvar bejárata előtt, ahol a Kárpát-medence elfeledettnek hitt ételeit lehet megkóstolni. Mint a Savanyú tormalevest belsőségekkel, zöldségekkel, a Kakastaréjos aprólékokat házi tarhonyával, a Füstölt borjúnyelv sütőtök pürével, vagy a Vadragu mákos nudlival, amelyek olyanok, mint amilyeneket nagyanyáink otthon főztek még. Lesz Szittya pita, Embörös rétes és idén először Pogácsa és Perecház, Kürtöskalács is lesz. Szeptember 16-án, a Művészetek Palotájában Gálakoncerten csendülnek fel Erkel Ferenc, Liszt Ferenc, Dohnányi Ernő, Kodály Zoltán művei.