Thürmer Gyula a kínai tévében: Orbán Viktor burzsoá politikus, a szocializmus pedig lehetséges (VIDEÓ)

2024. október 21. 09:39

A Munkáspárt elnöke szerint „a szocializmus nemcsak a múlt, hanem a jövő is”.

2024. október 21. 09:39

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Thürmer Gyula, a Munkáspárt vezetője nemrég a kínai CGTN (China Global Television Network) kerekasztal vitájában vett részt Pekingben. 

A pártelnök arra a kérdésre, hogy mit gondol a kínai sajátosságú szocializmus gyakorlatáról, azt felelte, „Magyarország egy nagyon érdekes ország. Hazánkban a miniszterelnök és én magam is, ugyanúgy gondolkodunk Kínáról. Bár ő egy burzsoá politikus, kapitalista politikus, 

én marxista vagyok” 

– jelentette ki. 

Majd azzal folytatta, „mindazonáltal úgy látjuk, hogy szükségünk van a Kínával való együttműködésre, mert Kína elismeri függetlenségünket, szuverenitásunkat”.

Kína segít Magyarországnak megmenteni a stabilitását

(...) Ennek eredményeként Magyarország gyakorlatilag a legfontosabb ország, amely nagyon jó gazdasági együttműködést folytat Kínával az Európai Unióban.” – hangzott el a beszélgetésben.

Thürmer Gyula gondolatmenetét azzal zárta, hogy számukra, mint munkáspárt számára a kínai sajátosságú szocializmus megerősíti azt a hitüket, hogy „a szocializmus lehetséges. Ez nemcsak a múlt, hanem a jövő is” – szögezte le.

Az idézett részletet alább tekintheti meg:

@munkaspart A kínai CGTN (China Global Television Network) kerekasztal vitájában vett részt Pekingben Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. ( https://www.cgtn.com/tv/replay?id=BfeJCIA). Az emberek emlékeznek Magyarországon a szocializmusra. - -mondotta. A szocializmus ma már nem csak a múlt, hangsúlyozta, a jelen is. A kínai sajátosságú szocializmus modern,emberközpontú, hatékony és fenntartható. #kína ♬ eredeti hang – Munkáspárt - Munkáspárt

 

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pot_ember
2024. október 21. 11:14
Az egyik munkatársam világ életében hithű kommunista volt. Nála emberbarátabb, megértőbb, tisztességesebb embert nem nagyon ismertem. Nem tudom mitől lett kommunista, de nem tud kikopni belőle. Én tisztelettel vagyok iránta, pedig a komcsikat ki nem állhatom.
sexykitty-5000119
2024. október 21. 11:09
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­k­­­e­l­d­ ­­­a­­ ­­s­­z­­­e­­x­­­i­­ ­­p­­u­­­n­­­c­­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
B_kanya
2024. október 21. 11:08
"„2002 után partneri kapcsolat alakult ki Oroszországgal – amiben jelentős szerepe volt Medgyessy Péternek és Vlagyimir Putyinnak is –, továbbá Kínával. Ez a szocialista-liberális kormányok olyan teljesítménye, amely az ország érdekeit szolgálja, s amelyre építeni lehet.” (Moszkva, 2009. november 25.) „Ténykérdés, hogy ma a világ Európán kívüli három hatalmi központja az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. Magyarország számára a szövetséges és barát az Egyesült Államok, de Oroszországgal és Kínával is szoros partneri kapcsolatot kell kiépíteni, akkor is, ha nem mindenben értünk egyet velük, mert ez Magyarország érdeke.” (Moszkva, 2009. november 25.) „Gyurcsány Ferenc az interjúban ... üdvözölte Kína egyre hangsúlyosabb nemzetközi szerepvállalását. »Néhány ország aggodalommal tekint erre. Én inkább lehetőséget látok olyan új partnerek fellelésére, akikben megvan az erő és a képesség arra, hogy hozzájáruljanak egy harmonikus világhoz«.” (Peking, 2008. augusztus 18.)
pot_ember
2024. október 21. 11:08
Az eddigi életem tapasztalatai alapján a kommunizmus, szocializmus semmivel sem utópisztikusabb mint a liberális demokrácia. És ezzel nem a kommunizmust vagy a szocializmust dicsérem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!