A BYD már Magyarországon van – a BMW-vezér szerint totálisan megbukott az EU terve

2024. október 15. 22:17

"Nem realisztikus" 2035-re leállítani a hagyományos autók gyártását, közölte, és ez a legfinomabb, amit mondott.

2024. október 15. 22:17

Nyitókép: Oliver Zipse, a BMW AG elnöke a kínai Senjangban beszél 2024. április 26-án  /  fotó: Pan Yulong / Xinhua via AFP

A BMW vezetője szerint a belsőégésű motorok gyártásának 20 év múlva esedékes betiltása hazavágja az európai autóipart. Oliver Zipse erről a Párizsi Autószalon rendezvényén beszélt – mint fogalmazott, 

a 2035-ös határidő „nem reális”.

A német autóipari vezető szerint az EU céldátuma „az európai autóipart a szívében fenyegetheti” – az intézkedések „az iparág összezsugorodásához vezetnek” – írja a The Guardian.

A párizsi kiállításon az európai autógyártó cégek erőteljesen felvonultak: míg 2022-ben a kiállítók fele kínai volt, idén csak ötödük, ráadásul a német BMW egyedül 15 elektromos járművet mutat be.

Zipse úgy vélte, hogy az akkumulátoros elektromos járművek gyártásának ritmusát egy átfogó szén-dioxid-csökkentési csomag részeként kellene meghatározni, hogy 

az európai gyártók ne legyenek kiszolgáltatva a kínai technológiának az akkumulátor-beszerzések terén.

Az autógyártók, köztük a BMW, a VW és a Renault, valamint az olasz kormány a kibocsátási célok halasztását kérték. A Fiat, a Citroën és a Vauxhall tulajdonosa pedig azt jelezte, hogy a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós vámok miatt rosszul járhatnak az európai autógyártók, hiszen Kína minden bizonnyal Európába fogja hozni a gyártását, ez pedig európai autógyártók gyárainak bezárásához vezethet. 

A nyugat-európai cégek ráadásul attól tartanak, hogy a kínai autógyártók nem hozzájuk, hanem 

az olcsóbb munkaerőt kínáló kelet-európai országokba, például Magyarországra fognak települni,

 ahogy a BYD már ott is van – folytatja a brit napilap.

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sentimental
2024. október 16. 01:28 Szerkesztve
A múltkor megyek a Tesco-ba ,ott az a rengeteg cigány. Heil Hitler! Az absolute ismeretlen cigánycsávó vissza: Heil Hitler, majd röhög az is :) Soha senki nem csinált még annyi emberből hülyét, és egy jó ideig talán nem is fog... Mit mond erre Kohn? Ügyes! Miért? Mert ezt kell mondania
sentimental
2024. október 16. 01:27 Szerkesztve
A mi autónk. Kicsit mindannyian németek(germanicus) vagyunk,meg szeretjük Hitlert,bármilyen geci is volt, még zsidó-cigány testvéreink is... :) Világmárka. A szigorúság világmárkája. Az ösztönöket leszámítva, ami bizonyos értelemben jó dolog, mindenki tudja, hogy csak egy autó. Akármilyen jól is néz ki,akármilyen gyors is,stb. Akkor is csak egy autó.
sexykitty-5000113
2024. október 16. 01:00
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­­­k­e­­l­d­ ­­a­­ ­­­s­­z­­e­­­x­­i­­­ ­­p­­u­­n­­c­­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
stormy
2024. október 16. 00:58
a német autókat nem kina teszi tönkre hanem, hogy szart gyártanak drágán. a fosvagon termékekkel az élen. szándékosan tervezett avulással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!