beruházás

504 db cikk összesen

Világszínvonalú látnivaló és fajmentés Nyíregyházán: megnyitotta kapuit a Jégvilág!

A sarkkörök és a hideg égövek világát idéző állatbemutató Magyarország történetének legnagyobb vidéki állatkerti beruházása. Gajdos László igazgató szerint egyedülálló látványosság jött létre nem csak Magyarországon, hanem Európában is. Kovács Ferenc polgármester úgy véli, már nem lecsúszó város a szabolcsi vármegyeszékhely.

2024.05.17 19:41

Országos főépítész: Új városrészekre van szükség Budapesten

Miként kerülhető el, hogy egy településre kikerüljön a „megtelt” tábla? Mikor születik újjá a rákosrendezői pályaudvar és környéke, épül-e újabb felhőkarcoló? Mindezekre Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára, országos főépítész adott választ. Interjú.

2024.04.27 06:35

Akár 3 százalék felett is bővülhet idén a GDP

Kedvező esetben kismértékben, 3 százalék fölött nőhet 2024-ben a magyar GDP, ha javulnak a német gazdaság kilátásai és nem következik be újabb kedvezőtlen fordulat a külső környezetben, mint amilyen az elmúlt években a koronavírus-járvány, az ellátási nehézségek vagy az orosz–ukrán háború volt – véli a Makronóm Intézet elemzője a friss KSH-adatokat értékelve.

2024.03.05 11:08

Végre újra nőnek a beruházások, de azért akadnak kockázatok

A friss statisztikai adatok azt jelzik, hogy a múlt év utolsó három hónapjában már negyedéves alapon nőttek a beruházások, és 2024 egészében is folytatódhat az élénkülés – véli a Makronóm Intézet elemzője. Ugyanakkor a német gazdaság problémái már 2023 végén begyűrűztek, és a belső kereslet sem állt még helyre az inflációs sokk után. Viszont a beérkező uniós források, a jegybanki kamatcsökkentések, és az állami kamattámogatott hitelprogramok is ösztönzik idén a beruházásokat.

2024.02.29 11:22