Egyetlen magyarként szerepel ezen a menő listán a Világevő bloggere

2024. október 24. 21:22

Jókuti András, a világevőként ismert újságíró, blogger és étteremtulajdonos szerepel az OAD, a világ leghasznosabb éttermi toplistájának a legértékesebb értékelői között.

2024. október 24. 21:22

Nyitókép: Jókuti András Facebook-oldala

Ha a gasztro, a gasztronómia érdekel, de eddig még nem ismerted a Világevő blogot, Jókuti András oldalát, itt az ideje, hogy kicsit komolyabban vedd a gourmet témát, hiszen a gasztroszakértő nemcsak elképesztő helyekre jut el, hogy a fine dining minden titkát megismerje, de még az OAD a világ leghasznosabb éttermi toplistája is elismerte, amivel a Világevő blog egyedüli magyarként került az OAD listájára.

Ezt is ajánljuk a témában

Jókuti András egyetlen magyarként szerepel ezen a menő listán

Maga a Világevő posztolta októberben a Facebook-oldalán, hogy felkerült egy toplistára, amelyről úgy nyilatkozott, hogy „tavalyelőtt szólt valaki, hogy ott vagyok az OAD, a világ leghasznosabb éttermi toplistájának a legértésebb értékelői között”. Ez azonban nem minden, elvégre Jókuti Világevő András azzal folytatta a remek hírt, hogy

azóta is rendíthetetlenül araszolgatok felfelé ezen a listán (tavalyelőtt 75., tavaly 63., idén 57.), ráadásul ezzel Európában a 11. vagyok (ha a briteket is ideszámoljuk még).

Ezt is ajánljuk a témában

De a bejegyzésben azt is hozzátette még, hogy „azért azt se bánnám, ha előkelőbb pozícióban bukkannának fel hazai éttermek is”! Amit persze jó eséllyel senki sem bánna. Főleg, hogy Magyarországon bőven akad nemcsak Michelin-csillagos étterem, de szakács, séf is. Hogy egészen pontosan hogy lehet ilyen elismerésben részesülni, avagy mi alapján jár a Michelin-csillag, arról már egy korábbi cikkben számoltunk be.

Emellett több étterembe magunk is ellátogattunk, hogy különböző cikkeinkben elérhető árú csúcséttermek és Magyarország legjobb éttermei között válogatva bemutathassuk azokat a hazai étel-barátoknak. Így jutottunk el a nagyszerű Simaliba, a belvárosi csárda asztaláig, ahol a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja, a Simaliba étlapjának megálmodója, Varju Viktor (Corporate Chef) jóvoltából a liba nemcsak ünnepi étel,

sőt a történelmi gettó peremén próbáltuk ki a Gettó Gulyás házias ízeit, ahol a pörkölt és a gulyás a két legkedveltebb és legkelendőbb fogás.

Ezt is ajánljuk a témában

Persze, nemcsak a magyar konyha szerepel jól itthon sem, így egy igazi ínyenc olyan fogásokat is kipróbálhat Óbudáig utazva, mint a zebra vagy a kenguru steak, amivel mindenképpen érdemes tenni egy jóízű próbát. És persze mindez még mindig csak Magyarország, avagy érdemes figyelni a Világevő blog kalandjait, amely a világot bejárva igazi gourmet falatokat és fogásokat mutat be a különlegességekre is nyitott közönségnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem csoda, hogy az OAD lista a külföldi gasztrotúra okán Jókuti András ételszakíró blogját is beválasztotta a legjobbak közé, akinek a Mandiner ezúton is gratulál, és hozzá hasonlóan a szerkesztőség is azt kívánja, hogy lehetőleg minél több magyar étterem is kerüljön fel az OAD listáira. 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. október 24. 21:33
Ki nem szarja le.
sexykitty-5000125
2024. október 24. 21:26
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­k­e­l­d­­ ­a­ ­s­­z­e­­­x­i­­­ ­­p­­u­­­n­c­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!