Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Fogy a levegő? Egyre többen esnek neki a baloldalon Gyurcsánynak

2024. június 24. 16:29

A volt alelnöktől az egykori MSZP-s belügyminiszterig mindenki ugyanarra a következtetésre jutott.

2024. június 24. 16:29

Fotó: MTI/Purger Tamás

 

Sorozatban kapja a kemény bírálatokat egykori és jelenlegi politikustársaitól a június 9-i választáson hatalmasat bukó Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc pártjában eddig nem volt divat a belső kritika, de a jelek szerint a sokadik vereséget már nem tudja mindenki egyszerűen lenyelni. Bár a volt miniszterelnök a választás után belengette, hogy felvetődhetnek személyi kérdések, végül gyorsan rövidre zárta a kérdést

Nem úgy a párt egyik gyulai alapító tagja Leel-Őssy Gábor, aki immár másodszor, most már sokkal konkrétabban üzente meg Gyurcsánynak, hogy eljött a távozás ideje.  A saját pártját Waterloohoz hasonlító  Leel-Őssy bejegyzésében úgy fogalmaz: „Waterloo után Napóleonnak nem maradt választása, sorsa a szövetségesek (az angolok) kezében volt. Végállomás: Szent Ilona szigete. 

Gyurcsány Ferencnek (még) van választása. Támogatói körében, a róla alkotott képet (még) meg tudja őrizni, ha kellő bölcsességgel belátja: nincs tovább. Persze, lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat”

– írta Leel-Őssy, aki a választás után egy nappal még finomabban fogalmazott, amikor megköszönve a pártelnök eddig tevékenységét, azt ajánlotta neki, hogy a politizálás helyett, korábbi ígéretét betartva, inkább írja meg az első könyvét baloldalról. 

Leel-Őssy mellett a Demokratikus Koalíció egykori alelnöke, Nagy-Huszein Tibor sem rejtette véka alá véleményét, és keményen nekiment a DK vezetőinek a választási vereség után. Mint írta, a párt vezetése 2018-tól kezdve „önnön bűvöletében élt, tagságának bigott része, és minden kevésbé súlyos bukást sikerként élt meg azóta is”. Az örökös kampányfőnök, Molnár Csaba pedig egyetlen sikert sem tud felmutatni, csak kudarcokat. 

De Gyurcsány kapott máshonnan is bírálatot. Lamperth Mónika egykori belügyminiszter határozottan lemondásra szólította fel egykori főnökét, aki Medgyessy Péter volt miniszterelnök szerint már két éve tehertételt jelent az ellenzéki oldalon.

Az MSZP egykori elnöke Lendvai Ildikó pedig most a Népszavának nyilatkozva fejtegette, hogy bár továbbra sem vitatja Gyurcsány Ferenc tehetségét és nem szólna bele más pártok belügyeibe, 

mégis elvárhatónak tartaná, hogy Gyurcsány Ferenc vezetőként levonja a többi pártéhoz hasonló tanulságokat.

Lendvai ezzel nyilván a Momentum távozó elnökére, és az MSZP lemondott vezetőire utalt.

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujferi
2024. június 24. 21:38
Ferikém csak hugyozz az jó nekünk ....
tésztagyári szakmunkás
2024. június 24. 20:50
Látod, Feri elvtárs! Ilyenekkel vagy körülvéve. Vagy buta, szektás hívő, vagy ócska patkány! Mondjuk már ezt évek óta, de nem hitted! :-)))
Fukar
2024. június 24. 20:25
Le ne mondj Feri! Kell nekünk egy bohóc,aki szállítja a 2/3-ot.
Türelem
2024. június 24. 20:08
Feri eljutott odáig, hogy készül nyilvánosságra hozni fideszes tagkönyve számát....úgy érzi, elérkezett az igazság órája, eddig tudta támogatni Orbánt......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!