Az USA nem a békéhez gyűjt szövetségeseket, hanem a háborúhoz

2023. április 16. 07:41

Ez egy patthelyzet egyelőre, amelyet nem lehet megkülönböztetni a döntő csatákra való készülődéstől.

2023. április 16. 07:41
null
Paranoid Android
Paranoid Android
kiettemeg

„Állítólag Hitler valami olyasmit mondott 1941. június 22-e előestéjén, hogy: háborút kezdeni olyan, mint benyitni egy sötét szobába, nem tudja az ember mi várja majd ott. Putyin már ismeri ezt az érzést, egy olyan szobába nyitott be végül is 2022. február 24-én, amely nem bizonyult sem ismerősnek, sem lakájosnak sem ő, sem Oroszország számára.

Az USA és az elővédjének kényszerített Európa is tavaly február vége óta ott toporog a maga ajtója előtt, benyitni még nem mer, de azért néha rázza a kilincset, sőt rugdalja is ezt az ajtót. Ha egy ország meg akarja védeni magát egy másik országtól, akkor szövetségeseket gyűjt és fegyverkezik. Egy bizonyos pontig ez rendben is van, de aztán a túl nagy és erős szövetségesek és a túl nagyra növekedő hadsereg a másik hatalom számára is ugyanezeket a kérdéseket veti fel, szövetségeseket kell keresnie és fegyverkeznie kell. Oroszország egy erős Ukrajnát és az ő erős szövetségeseit támadta meg, nem egy gyenge szomszédot.

Ha Ukrajna olyan gyenge lett volna, már legyőzték volna, vagy már a tárgyalóasztalhoz kényszerült volna. Ha az oroszok elég erősek lettek volna, akkor már kikényszerítették volna a tárgyalásokat.

Ez egy patthelyzet egyelőre, amelyet nem lehet megkülönböztetni a döntő csatákra való készülődéstől. Amennyiben lesz döntő csata egyáltalán, de ha lesz, akkor az könnyen a legutolsó csata is lehet az emberiség számára.”

***

Fotó: JACQUELYN MARTIN / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. április 16. 14:34
"Az USA nem a békéhez gyűjt szövetségeseket, hanem a háborúhoz" - hogy vége legyen - putyin tűnjön el.
Kivűlálló
2023. április 16. 10:59
A képlet egyszerű! Amíg Ukrajnában olyan entitások létezhetnek szabadon, mint az AZOV vagy más NAZI szervezet (a politikai elitről már nem is beszélve) addig semmiféle tárgyalásnak nincs értelme! Ezt tudják az oroszok is! Amíg Ukrajna nem úgy fog kinézni (már pedig előbb-utóbb úgy fog kinézni, akár tetszik egyeseknek, akár nem), ahogy az oroszoknak is tetszeni fog, addig nem lesz sem tárgyalás, sem béke! Lehet csépelni a békéről hangzatos szavakat, de ezt a lehetőséget Ukrajna (és a "szövetségesei" - sic) már 2022 február 24.-e előtt jóval elbaszták! Háát, most az lesz - így vagy úgy - amit az oroszok akarnak (én is ezt csinálnám a helyükben)!
nemecsekerno_007
2023. április 16. 09:44
Ezt az USA csicskáknak kéne megérteni.
nempolitizálok
2023. április 16. 09:27
Jól látja, mert tényleg ez történik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!