Szintet léptünk: az amerikaiaknak elegük lett a NATO árulóiból

2014. október 17. 16:40

Washington szemében azonban a mostani magyar kormány egyszerűen áruló lett, amely becsapta azt a katonai (NATO) és azt a gazdasági-politikai (EU) közösséget, amely a vasfüggöny leomlása után tárt karokkal fogadta.

2014. október 17. 16:40
Bede Márton
444

Az utóbbi egy hónapban Bill Clinton volt- és Barack Obama jelenlegi elnök is foglalkozott Magyarországgal, kifejezetten kemény szavakat használva. Ekkor már lehetett érezni, hogy az amerikai vezetésnek végérvényesen elege lett a Washingtonban évek óta a szőnyeg szélére állított Orbán Viktorból. Valószínűleg a magyarországi civil szervezetek aljas, szemét és hazug csuklóztatása is zavarhatta a két elnököt (illetve hát külpolitikai tanácsadóikat) és nem véletlenül tértek ki ezek ügyére magyar témájú beszédeikben. De az is valószínűnek tűnik, hogy igazából az zavarja őket, hogy egy NATO-tagország, amelynek biztonságát az amerikai adófizetőknek kell szavatolniuk, nyíltan oroszbarát politikát folytat.

Paks ügye, Magyarország kétszínű energiapolitikája, a Gazprom lelkes kiszolgálása így együtt már túl sok az amerikaiaknak. A demokráciadeficitünktől még hajlandóak lennének eltekinteni, hiszen a magyar helyzetnél sokkal súlyosabb dolgokat is tolerálnak Szaúd-Arábiától Pakisztánig, ha a gazdasági és biztonsági érdekeik ezt kívánják. Washington szemében azonban a mostani magyar kormány egyszerűen áruló lett, amely becsapta azt a katonai (NATO) és azt a gazdasági-politikai (EU) közösséget, amely a vasfüggöny leomlása után tárt karokkal fogadta, biztonságba helyezte és pénzzel kitömte. Innét van még visszaút, nem zárult be minden kapu, de nagyon nehéz lesz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2014. október 19. 08:49
Hát te meg ki vagy, te szerencsétlen?
Semmitmondó
2014. október 18. 22:58
Itten ki van fejtve http://semmit-mondo.blog.hu/2014/10/18/bede_es_mandiner_kommenteloi_cimkek
Peter8811
2014. október 18. 21:08
Azé' 178 rossz pontot összeszedni nem kis teljesítmény, Adolf Hitler Izraelben a felét sem kapná!
vero1_
2014. október 18. 20:46
Márton. Bocsánat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!