Gazdag Dániel is megszólalt Szalai Ádám visszatéréséről

2024. október 09. 20:56

A válogatott csatár beszélt a nemzeti együttes következő ellenfeleiről és korábbi sérüléséről is.

2024. október 09. 20:56
Weiler-Simmerberg, 2024. június 21. Gazdag Dániel, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott tagja a csapat sajtótájékoztatóján Weiler-Simmerbergben 2024. június 21-én.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A magyar labdarúgó-válogatott nem a legkönnyebb időszakát éli éppen. A csapat átalakulóban van, szeptemberben komoly vereséget szenvedett a németektől, majd itthon mindössze egy döntetlent ért el a bosnyákok ellen. Márpedig a tét nagy, ezért idegenben győzelmi kényszerben leszünk Boszniában, hiszen hollandok és a németek ellen egy iksz mindenképp bravúros eredmény lenne. 

Ezt is ajánljuk a témában

Még úgy is, hogy a német csapat tele van sérültekkel – pláne, hogy nekünk is vannak problémáink e téren. Nem csoda, hogy egyesek Böde Dániel visszatérését vizionálják. Egy másik legendás válogatott támadó azonban már biztosan visszatért. Persze nem a pályára, hanem az oldalvonal mellé – Szalai Ádám, az egykori Kapitány Rossi pályaedzője lesz. Mindez morálisan minden bizonnyal jót tesz majd a csapatnak, amelynek több játékosa – többek közt Schäfer András – is elmondta, hogy az elmúlt időszakban voltak ezzel gondjaik

Ezt is ajánljuk a témában

Remélhetőleg Szalai Ádám érkezése tényleg segíteni fog ezen, – valószínűleg így gondolja ezt a jelenlegi csapatkapitány, Szoboszlai Dominik is, aki reagált is elődje érkezésére. Most pedig megtette ezt a Philadelphia Unionban kirobbanó formában játszó Gazdag Dániel is a Nemzeti Sportnak adott interjúban. A válogatott támadó úgy érzi, még hozzá kell szokniuk, hogy egykori játékostársuk, Szalai Ádám új szerepkörben dolgozik együtt velük. 

„Nem tagadom, különös volt az első egy-két edzésen más színű szerelésben látni Ádámot. 

Örülünk, hogy visszatért közénk, hiszen két éve még velünk futballozott. Biztos vagyok benne, hogy nagy segítségünkre lesz. Annak idején csapatkapitányként is hatalmas szerepe volt a közösség életében a pályán és azon kívül is.

 Bemutatkoznia persze nem kellett senkinek, az elmúlt tíz-tizenöt esztendő meghatározó alakja volt a válogatottnál.” – fogalmazott mosolyogva Gazdag. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az amerikában futballozó támadó válogatottunk pénteki ellenfeléről, a holland csapatról is beszélt. „Rendkívül erős a hollandok kerete, minden poszton kimagasló tudású futballistákkal. Edzőik szinte az összes kontinensen, meghatározó kluboknál dolgoznak, nyugodtan mondhatjuk, a holland labdarúgás az egyik legerősebb a világon. Semmi kétség, 

nehéz dolgunk lesz ellenük pénteken, de idehaza lépünk pályára, szurkolóink sokat tudnak segíteni. Egy biztos, szervezettebbnek kell lennünk, mint Németország ellen,

 hiszen a hollandok hasonló játékerőt képviselnek. Készülünk ellenük, a kedd délutáni edzésen is sok taktikai elemet gyakoroltunk.” – emelte ki Gazdag Dániel. 

Ezt is ajánljuk a témában

Gazdag Dániel is tudja, hogy valószínűleg a bosnyák csapat elleni idegenbeli mérkőzés dönti el, hogy nemzeti együttesünk bent marad-e a Nemzetek Ligája A ligájában. „A bosnyákok elleni párharcon múlhat, hogy marad-e esélyünk benn maradni a legjobbak között, vagy sem. Nyilvánvalóan az a célunk, hogy továbbra is az A-ligában szerepeljünk. 

Tisztában vagyunk vele, hogy a németek és a hollandok papíron erősebbek nálunk, de ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel lépnénk ellenük pályára. Bízunk benne, pénteken ismét remek hangulatban léphetünk pályára a Puskás Arénában,

 az én szüleim biztosan ott lesznek a lelátón. Év közben egyébként is keveset találkozunk, a meccs után legalább tudunk két-három percet beszélni.” – fogalmazott a játékos, aki a közelmúltban Lionel Messitől kapott egy ajándékot

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken Hollandia ellen lép pályára a Puskás Arénában, hétfőn pedig idegeneben a bosnyák válogatott ellen lép pályára. Ezt követően november 16-án a hollandok vendégeként szerepel, majd a Nationalelffel küzd meg Budapesten. Gazdag Dániel egyébként egy apróbb sérülés miatt kihagyta a szeptemberi Németország elleni 0–5-tel véget ér meccst, és a bosnyákok elleni hazai döntetlent, de meggyógyult, és képes lesz pályára lépni, amennyiben megkapja a lehetőséget. 

„Teljesen rendben vagyok Izomsérülésem volt, de szerencsére nem súlyos. 

A hosszú utazás nem tett volna jót a lábamnak, kérdéses volt, hogy egyáltalán tudok-e edzeni a csapattal. A válogatott és a Philadelphia orvosi stábja egyöntetűen azt javasolta, hagyjam ki a szeptemberi két összecsapást. Persze sokkal szívesebben lettem volna akkor is a csapattal, de azért a televízióban természetesen néztem a mérkőzéseket, hiszen a tengerentúlon délutáni időpontban voltak, szóval ott ültem a képernyő előtt.” – fogalmazott Gazdag Dániel. 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apoa
2024. október 09. 21:29
A fegyelmezetlen játékost Szalai majd jól pofánrúgja...
sexykitty-5000107
2024. október 09. 21:00
🍓 ️ ­É­r­t­é­k­­­e­­­l­­d­ ­a­ ­­s­z­­e­­­x­­­i­­ ­­p­­u­n­­­c­­­i­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!