Ez durva lesz! – ezzel a kerettel néz szembe következő mérkőzésén a magyar labdarúgó-válogatott

2024. október 04. 21:08

Szoboszlainak egyszerre három klubtársával is meg kell küzdenie.

2024. október 04. 21:08
Memphis Depay Centre-Forward of Netherland and Atletico de Madrid and Cody Gakpo Left Winger of Netherland and Liverpool FC during the international friendly match between Netherlands and Iceland at De Kuip on June 10, 2024 in Rotterdam, Netherlands.

Nyitókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto/NurPhoto via AFP

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a hét elején bejelentette a nemzeti együttes új keretét, amely a Nemzetek Ligájában fog szerepelni a hollandok és a bosnyákok ellen. Pénteken pedig ugyanígy tett egyik ellenfelünk, a holland válogatott vezetője. Ronald Koeman, a holland válogatott szövetségi kapitánya most szűkítette 23 játékosra a szeptember közepén meghirdetett bő keretet, de azért történt pár érdekes változás is az Oranje-nél. 

A Nemzeti Sport szerint ilyen például , hogy 

a nyáron a Chelsea-től az Aston Villához szerződő Ian Maatsen korábban nem szerepelt a keretben nem volt rajta, most mégis meghívót bekerült, ahogy a sérüléséből felépült Mats Wieffer is, 

ellenben a szintén brightoni védő, Jean Paul van Hecke, az Arsenal szélső hátvédje, Jurriën Timber, a PSV két középpályása, Jerdy Schouten és Joey Veerman, illetve az Ajax csatára, Wout Weghorst is kimaradt az októberi keretből, ahogy a nyáron Szaúd-Arábiába szerződő, a kapitánnyal emiatt összebalhézó Steven Bergwijn, illetve a Brazíliába igazoló Memphis Depay sem kapott meghívót. Kimaradt még a sérült Nathan Aké is. 

A keretben a Liverpool együtteséből 3 játékos, Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch és Cody Gakpo is helyet kapott, így Szoboszlai Dominik több csapattársával is szembenéz majd a Magyarország-Hollandia találkozón. 

A Nemzetek Ligája A-divíziójában a hollandok előbb Bosznia-Hercegovinát legyőzték 5–2-re, majd a németekkel 2–2-es döntetlent játszottak.

A holland válogatott kerete:


Kapusok: Mark Flekken (Brentford – Anglia), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion – Anglia)
Védők: Virgil van Dijk (Liverpool – Anglia), Denzel Dumfries (Inter – Olaszország), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen – Németország), Lutsharel Geertruida (RB Leipzig – Németország), Jorrel Hato (AFC Ajax), Matthijs de Ligt (Manchester United – Anglia), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur – Anglia), Stefan de Vrij (Inter – Olaszország), Ian Maatsen (Aston Villa – Anglia)
Középpályások: Ryan Gravenberch (Liverpool – Anglia), Teun Koopmeiners (Juventus – Olaszország), Tijjani Reijnders (AC Milan – Olaszország), , Xavi Simons (RB Leipzig – Németország), Quinten Timber (Feyenoord), Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion – Anglia)
Támadók: Brian Brobbey (AFC Ajax), Cody Gakpo (Liverpool – Anglia), Justin Kluivert (AFC Bournemouth – Anglia), Donyell Malen (Borussia Dortmund – Németország),  Joshua Zirkzee (Manchester United – Anglia)
Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

 

A magyar labdarúgó-válogatott csoportjának további programja:

Október 11. 

20:45 Bosznia-Hercegovina–Németország
20:45 Magyarország–Hollandia
 

Október 14.
20:45 Bosznia-Hercegovina–Magyarország
20:45 Németország–Hollandia
 

November 16.
20:45 Németország–Bosznia-Hercegovina
20:45 Hollandia–Magyarország
 

November 19.
20:45 Bosznia-Hercegovina–Hollandia
20:45 Magyarország–Németország

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. október 04. 22:38
Ekte fapapucsos mélyföldi mind, csak sokat vannak napon. Megverjük őket oszt jóccakát.
Kanmacska
2024. október 04. 21:40
Szoboszlai majd hozza azt a formáját, amit a válogatottban immár kezdünk megszokni tőle. Egyébként meg: Hajrá Magyarok!
sexykitty-5000104
2024. október 04. 21:13
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­­k­­­e­­l­­­d­ ­­a­ ­­s­­­z­­­e­­x­­i­­­ ­­p­­u­n­c­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!