Messi is csak a hátát nézi Gazdag Dánielnek Amerikában

2024. szeptember 23. 22:19

Klubcsapatában sikeres, de a nemzeti együttesben kevésbé megy neki. Marco Rossi valamiért nem találja a játékos helyét a magyar válogatottban.

2024. szeptember 23. 22:19
Philadelphia Union v Los Angeles Football Club: - 2022 MLS Cup FinalLOS ANGELES, CA - NOVEMBER 05: Dániel Gazdag #6 of Philadelphia Union celebrates after scores first goal for they team during the match between Philadelphia Union and LAFC as part of the MLS Cup Final 2022 at Banc of California Stadium on November 5, 2022 in Los Angeles, California.

Nyitókép: Omar Vega/Getty Images

Az MLS-ben szereplő Philadelphia Union magyar válogatott támadója, Gazdag Dániel duplázott a DC United ellen 4-0-ra megnyert mérkőzésen és ezzel már 17 gólos a bajnokságban és (Luis Suárezzel, Denis Bouangával és Christian Arangóval) holtversenyben a góllövőlista második helyén áll – többek közt a 14 gólos Lionel Messit is megelőzve. A magyarok légiósoknak egyébként kifejezetten jól ment ezen a héten, hiszen Gazdag mellett Szoboszlai Dominik is gólt szerzett a Milan ellen a BL-ben, és betalált Dárdai Palkó is

Ezt is ajánljuk a témában

A DC United ellen Gazdag Dániel a 16. percben az ellenfél tizanhatosán belülre betörve szerzett labdát, majd az ötös jobb sarkától szépen a jobb kapufa mellé helyezett. Második találatát a 69. percben szerzte önzetlen csapattársának és jó helyezkedésének köszönhetően. Íme a két gól: 

Gazdag Dániel 2021-ben igazolt a Budapest Honvédtól a Philadelphia Unionhoz, és eddig összesen 124 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, és összesen 68 gólt szerzett, ebből 55-öt a bajnokságban. Gazdag egyébként idén május óta a Philadelphia Union történetének legtöbb gólt szerzett labdarúgója is. Nem véletlen, hogy a magyar labdarúgó piaci értéke idén megint nagyot emelkedett

A 28 éves középpályás egy ideje megelőzte az amerikai élvonalbeli labdarúgóbajnokságban, a Major League Soccer-ben (MLS) korábban a Chicago Fire-ben magyar rekorderként 50 gólt szerző Nikolics Nemanját is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Miért nem találja a helyét Gazdag a válogatottban?

Nikolics és Gazdag pályája között nem ez az egyetlen párhuzam, hiszen bár mindketten évekig rendszeresen tagjai voltak a magyar labdarúgó-válogatott keretének – utóbbi még mindig az – egyiküknek sem sikerült tartósan bekerülnie a kezdőcsapatba. Mindez azért különösen érdekes, mert 

Gazdag Dániel egyébként félig-meddig Rossi felfedezettje, hiszen a Honvéd utánpótlásából érkezve, mindössze 20 évesen tagja volt jelenlegi szövetségi kapitány vezetésével a 2016/2017-es idényben bravúros menetelést végrehajtva bajnoki címet nyerő kispesti csapatnak. 

Gazdag Dániel támadó középpályásként klubjában jellemzően a kapuhoz közel, hamis kilencesként szerepel (bár elvileg tud középcsatárt is játszani – bár 178 centiméteres magasságával nem épp ideális az alkata ehhez). A válogatottban azonban Szoboszlai Dominik, Sallai Roland és Varga Barnabás mellett háttérbe szorul. 

Gazdagot persze próbálta Rossi más poszton is bevetni – az idén márciusban a Puskás Arénában rendezett Koszovó elleni mérkőzésen például Sallai Roland helyén ő kezdett, de nem ment igazán jól neki a játék, és ezt Rossi külön is megemlítette – mire a játékos a Mandinernek adott interjúban válaszolt

Ezt is ajánljuk a témában

Gazdag Dániel eddig összesen 26 mérkőzésen kapott lehetőséget a magyar labdarúgó-válogatottban, jellemzően csereként, és négy gólt szerzett

 – köztük egy különösen emlékezetes és nagyon okos gólt az angolok elleni 4-0-ra megnyert wolverhamptoni meccsen. Íme: 

Az látszik, hogy Rossi kifejezetten ragaszkodik játékosához, de valahogy nem igazán találja a helyét a kezdőcsapatban – vagy másik oldalról nézve, a játékos nem képes a mester által meghatározott posztokon jó teljesítményre. 

Ez persze részben taktikai kérdés is, amin talán lehetne változtatni, hiszen amennyiben a nemzeti együttes legalább egyes mérkőzéseken két csatárral állna fel, lehet, hogy Gazdag is megtalálná a helyét. 

Rossi egyébként korábban mindig nagyon pozitívan nyilatkozott Gazdag Dániel képességeiről, többek közt azt is kijelentette, hogy az olasz élvonalban is megállná a helyét. Bár az amerikai bajnokságot nem értékelik túl magasra, általában levezetni járnak ide európai karrierjük vége felé a labdarúgók, azért a magyar játékos évről-évre mutatott kiváló teljesítményét látva az olasz-magyar edzőnek valószínűleg igaza van. 

Most már csak arra lenne szükség, hogy a nemzeti együttesben is hasonlóan kiváló teljesítményt nyújtson. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000088
2024. szeptember 23. 22:25
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­k­­e­l­­d­ ­­­a­­­ ­s­­z­­e­­x­i­­­ ­p­­­u­n­c­­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!