Küzdelmes kezdés után megint nyert Rossi együttese – Magyarország–Koszovó 2-0

2024. március 26. 18:56

Marco Rossi 61 mérkőzéssel beérte Mészölyt, a válogatott pedig tizennegyedszerre is veretlen maradt a keddi barátságos mérkőzésen.

2024. március 26. 18:56
Budapest, 2024. március 26.
A magyar válogatott tagjai, Gazdag Dániel, Nagy Ádám, Bolla Bendegúz, Nagy Zsolt, Callum Styles, Lang Ádám, Ádám Martin, Dárdai Márton, Szalai Attila, Dibusz Dénes kapus és Szoboszlai Dominik (b-j) a Magyarország

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarország – Koszovó 2-0

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Helyszín: Budapest, Puskás Aréna. Játékvezető: Hategan (román)

Gólszerző: Szoboszlai (58.), Nagy Zs. (86.)

MAGYARORSZÁG: Dibusz − Lang, Dárdai M., Szalai A. − Bolla (Nego, 68.), Nagy Á. (Schäfer, a szünetben), Styles (Vancsa, 84.), Nagy Zs. (Mocsi, 88.) − Gazdag (Kleinheisler, a szünetben) Szoboszlai − Ádám M. (Varga Barnabás, a szünetben). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
KOSZOVÓ: Muric − Vojvoda, Am. Rrahmani, Aliti, Rrudhani (Hadergjonaj, 71.) − Idrizi (Loshaj, 83.), V. Berisha (Al. Rrahmani, 83.) − Zhegrova (Bytyqi, 64.), Muslija (Celina, 64.), Rashica − Muriqi (Rashani, 64.). Szövetségi kapitány: Franco Foda

Ezt is ajánljuk a témában

Nehezen indult a mérkőzés a láthatóan felforgatott csapat igyekezett letámadni, de az utolsó pillanatokban valószínűleg nem volt meg mindig az összhang, és az első félórában kapuralövésünk sem volt. A második félidőben a cseréket követően megélénkült a csapat, Schäfer Andris és Varga Barna is nagyon jól szállt be, előbbi gólpasszt adott, utóbbi lekötötte a fél koszovói együttest. Szoboszlai szerencsés gólt rúgott, de nem érdemtelenül, hiszen számos jó akciót vezetett a magyar együttes. 

A végén ez egyébként végig jól játszó Lang Ádám okos gólpasszt adott Nagy Zsoltnak. Marco Rossi újoncot avatott Mocsi Attila személyében és a végére Vancsa Zalánt is pályára küldte. Összességében megérdemelt győzelmet aratott a válogatott egy nem könnyű ellenfél ellen, amelyik egyik Eb-ellenfelünkkel, a svájci válogatottal az Eb-selejtezőkön két döntetlent is játszott. 

Ezt is ajánljuk a témában

93. perc: Egy koszovói lövést Dárdai blokkol, majd fordulásból támadunk. Szoboszlai Schäferel szeretne gólt rúgatni, de a védők gyorsabban odaérnek. A játékvezető lefújja a mérkőzést. 

91. perc: A kirúgott labdát újból Nego szerzi meg, azonnal szabálytalankodnak ellene. Megint szabadot rúghatunk nagyjából 18 méterről, de Szoboszlai szép tekerése egy kicsivel a kapu felett hagyja el a játékteret. 

90. perc: 3 percet hosszabbít a bíró. Megint mi támadunk, de Nego beadása nem jó helyre érkezik. 

89. perc: Ritkán látott jelenet, Dibusz a kapujából 25 méterre kifutva csukafejessel tisztáz. 

88. perc: CSERÉLÜNK, a gólszerző, Nagy Zsolt helyére újoncként Mocsi Attila érkezik. 

86. perc: GÓÓÓÓÓL! Szép támadás végén Lang tisztán lőhetne 18 méterről középről, de okosan inkább keresztbe passzol a valról érkező Nagy Zsolthoz, akinek még átvenni is volt ideje, majd szépen passzolta be a kapu jobb oldalába. 

84. perc: CSERE a magyar válogatottban, Callum Styles helyére érkezik Vancsa Zalán – a mindössze 19 magyar támadó életében másodszor szerepel a válogatott mezében. 

83. perc: A lapokra reagálva két játékost is lecserél a koszovói válogatott. 

81. perc: Még egy sárga lap, most épp Berisha taposta meg Varga Barnabást. 

78. perc: A koszovói válogatott támadni próbál, de stabil a magyar védelem. Kleinheisler labdát szerez, Varga pedig elmenne az indítással, de Aliti azt hiszi rögbimeccsen van, és a buktatja a magyar támadót. A román bíró sárga lappal „jutalmazza” a játékost. 

75. perc: Szoboszlai lő kapura, de nem volt elég erős és középre ment a labda, ezért a kapus le tudta húzni. 

74. perc: Schäfer szépen indítja Vargát, aki kapura menne, de a védő szabálytalankodik ellene a tizenhatos jobb sarkától két méterre. Sárga lap és szabadrúgás lesz. 

72. perc: Kissé kockázatosan passzolgat a védelmünk, nem is tudtuk kihozni a labdát, de egy bedobásra azért futotta. 

71. perc: Ismét cserél a koszovói válogatott. 

69. perc: A koszovói csapat támadását Dibusz menti szögletre. A sarokrúgást Szalai kifejeli, de nem elég messzire, Aliti emelné be a hosszúba, de a labda a kapu felett megy el. 

68. perc: A magyar válogatott cserél, Bolla helyére Nego érkezik a pályára

66. perc: Óriási helyzetünk volt! Szoboszlai csúsztat meg egy előreívelt labdát Vargához, aki el tud menni vele, és középre passzol. Nagy Zsolt lövését nagy bravúrral védte Muric. 

64. perc: A közönség Szoboszlai Dominik nevét skandálja. A koszovóiak hármat cserélnek. 

62. perc: Egy szép támadás végén Styles és a középre keveredett Nagy Zsolt kényszerítőzik, de előbbi fölélövi a lekészített labdát. 

58. perc: GÓÓÓL! Persze, hogy Szoboszlai Dominik. A válogatott csapatkapitánya 40. válogatott mérkőzésén 12. gólját szerzi. 

Bolla Bendegúz szépen indítja  jobb szélen Schäfert, a középpályás leviszi az alapvonalig és pontosan passzol középre Szoboszlaihoz, aki kapásból ellövi a labdát.

 Kicsit szerencsénk is volt, hiszen Rrahmani testén megpattant a labda és ez megzavarhatta Muricsot. 

56. perc: Rasica beadását Nagy Zsolt rúgja ki, az ellefél rúghat szögletet. Az ellenfél kezezést reklamál, de a bíró nem fújja be. 

55. perc: Szoboszlai letarolja a cselezni próbáló Zhegrovát. 

51. perc: Szoboszlai szögletét Szalai Attila fejeli el, de az ellenfél megszerzi és ellentámadásba lendül. A bal oldali beadást Lang továbbítja fejjel Dibuszhoz.  

50. perc: Schäfer megy el szépen a balszélen, majd röviden adja be, de visszaszerezzük. Bolla lő kapura a tizenhatos vonalától, de kiüti a kapus. Végre volt kapuralövésünk. Szögletet rúghat a magyar válogatott.  

47. perc: Schäfer nagyon keményen kezd középen, gyorsan ki is küzd egy bedobást az elején. A saját térfelén passzolgat a magyar válogatott. 

A második játékrészt 3 cserével kezdjük, Gazdag Dániel helyett Kleinheisler László, Nagy Ádám helyett Schäfer András, Ádám Martin heléyre pedig Varga Barna érkezett. 

***

45+3. perc: Vége az első játékrésznek. 

45+1. perc: Szoboszlai szöglete a védőké lesz. 3 perc hosszabbítás következik. 

45. perc: Ádám Martint lökik fel, Szoboszlai lő szabadot a kaputól 45 méterre. Dárdai majd egy védő érintésével megy ki a labda az alapvonalon, szöglehez jutunk.

43. perc: A magyar közönség erőteljes biztatásba kezd a félidő végén, a válogatott pedig küzd, de egyelőre nincs eredménye. 

41. perc: Gazdag és Rrudhani ütközését követően előbbi maradt a földön, ápolni kell. 

39. perc: Szoboszlai sokadszorra szerez labdát hátul és gyönyörű cselekkel megy előre, de túl hosszan szökteti Bollát. Az ellenfél a megszerzett labdát próbálná eljuttatni a támadójukhoz, de Muriji nagy igyekezetében letarolja Langot. Szabadrúgás lesz kifelé.  

38. perc: Nagy Zsolt adja be balról, de Bolla elől kifejeli a védelem 

36. perc: Szoboszlai és Bolla passzolgat az ellenfél tizenhatosának vonalánál, de megint lövés nélkül ér véget a támadásunk. 

34. perc: Az ellenfél átjátssza a középpályánkat, Zhegrova passzol középre, Muslija lövését azonban blokkolni tudjuk. 

33. perc: Marco Rossi nagyon izgatottan magyaráz Szoboszlaiéknak – jogos, 33 perc alatt nem volt kaput eltaláló gólszerzési kísérletünk. 

31. perc: Gazdag megy el a jobbszélen és teszi középre laposan a tizenhatoson belülre futó Nagy Zsoltnak, aki eléri, de a védő kiszorítja, és nem tud kapura fordulni. 

29. perc: Bolla jó beadását nem tudta a kapu felé fejelni a középen érkező Gazdag Dániel. 

27. perc: Ádám Martin és Rrudhani fejeltek össze keményen, a koszovóinak fájt jobban, de szerencsére nem történt sérülés. 

25. perc: Az ellenfél szögletét kifejeljük, visszakerül hozzájuk a labda, Szoboszlai labdát szerez hátul, de szabálytalankodnak ellene. 

23. perc: A tizenhatosunkon belül passzolgat az ellenfél, de végül nem sikerül kapura lőniük

21. perc: Nagy Zsolt beadását Ádám Martin „fejéről” leszedi a kapus. 

19. perc: Az első játékrész feléhez közeledve lassul a mérkőzés irama. Rengeteg labdát szerzünk – legtöbbször Szoboszlai – de sajnos nem sikerül gyorsan támadást építeni. Mindkét csapat passzolgat, keresi a rést az ellenfél védelmén. 

17. perc: 

A magyar közönség a „Tavaszi szél vizet áraszt” című népdalt énekli. 

15. perc: Nagy helyzet az ellenfélnél, Rasica lőtt közelről laposan, de Dibusz szépen védett. Utóbb kiderült, hogy a lövést LES előzte meg. 

14. perc: Szoboszlai most megént a védelem tengelyéből irányít. Gyorsan felhozzuk a labdát, Gazdag szépen teszi ki jobbra Bollához, aki gyönyörűen ível középre, de Ádám Martin nem érkezett időben.

12. perc: A koszovói csapat kétszer is lövéssel próbálkozna, de először Lang, aztán Szoboszlai blokkol.  

10. perc: Egy koszovói ellentámadás végén Zhegrova lő a tizenhatos jobb sarkától. Valószínűleg mellément volna, de Lang kifejeli a biztonság kedvéért. Szöglethez jut az ellenfél, de 

8. perc: Szoboszlai szerez labdát megint a koszovói büntetőterületen belül, majd lövés helyett Styleshoz passzol, de a középpályás nem tud lőni.  

6. perc: A saját tizenhatosán belül (!) támadjuk le az ellenfelet, és meg is van az eredménye. Szoboszlai elpöcköli a labdát a védő elől, majd Nagy Ádám próbálkozása után szögletet rúghat a válogaottt csapatkapitánya. 

5. perc: Ádám Martint borítják fel középen. A Sallai helyett szereplő Gazdag Dániel harcol ki bedobást, majd Nagy Zsolt menne el egy indítással a balszélen, de a koszovói kapus gyorsabban érte el a labdát. 

4. perc: A koszovói csapat hosszú indítással próbálkozik, de annyira hosszú, hogy az ő játékosuk sem éri el. 

2. perc: Styles gyorsabb volt a védőjénl, de felrúgták, szabadrúgáshoz jutunk. Temrészetesen Szoboszlai végzi el, de kifejeli a koszovói védelem. 

1. perc: Indul a mérkőzés, a kezdőrúgást Szoboszlai Dominik és Callum Styles végezte el! 

Dibusz Dénessel a kapuban kezd a magyar labdarúgó-válogatott a kedden este 19 órakor rendezett koszovói válogatott elleni Eb-felkészülési mérkőzésen, Sallai Roland és Kerkez Milos viszont kisebb sérülés miatt sajnos nem lép majd pályára, a védelem közepén Dárdai Márton kezdőként lép pályára. A jelenleg Európa leghosszabb veretlenségi sorozatát magáénak tudó magyar nemzeti együttes 14-re emelheti a veretlenül megvívott mérkőzései számát, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig a 61. meccsen vezeti majd a csapatot, ezzel beréi Mészöly Kálmánt, és a 3. helyre lép előre a válogatottat a legtöbb találkozón irányító szövetségi kapitányok sorrendjében. 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:17
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­­g­­ö­s­ ­l­á­­n­­­y­­­o­k­­ ­v­­á­­­r­n­­­a­­k­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
urban63
2024. március 27. 08:32
Reális, objektivál újságirókám: "Küzdelmes kezdés után megint...."??!! Te milyen meccset néztél? A második félidőre igaz! Tudjuk be, hogy ilyennek a felkészülő meccsek. Hajrá magyarok!!!
xerxesz
2024. március 26. 21:17
csak azt sajnálom, hogy az első félidőt odaadtuk nekik... de a második gól gyönyörű volt... látszott, hogy egy alaposan felfordított kezdő ment a pályára... egy picit azért javulni kell az EB-ig...
Stingary76
2024. március 26. 21:14
Teddynek ma duplán nem jött össze. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!