„A mi türelmünk is véges” – Válaszút elé állították Csányi Sándort az elkeseredett Vasas-szurkolók

2024. október 17. 12:54

Nem csitulnak az indulatok a labdarúgó NB II-ben a 13. helyen szégyenkező angyalföldi csapatnál. Nyílt levelet fogalmaztak meg a szimpatizánsok, akik nem szeretnék, hogy kinevessék és teljesen birkának nézzék őket.

2024. október 17. 12:54
null

Nyitókép: Facebook/VASAS FC

***

Ha nem is gyújtják fel a klubházat, ahogy Schiffer András belengette, de immár a szurkolók is hallatják a hangjukat a Vasasnál. A mélyrepülést bemutató NB II-es labdarúgócsapat vergődésére reagált a Vasas Szurkolói Klub, amely féltő gondviseléssel, mégis komoly kritikát fogalmazott meg.

Ezt is ajánljuk a témában

A megszólított Csányi Sándor az OTP elnök-vezérigazgatója, aki évek óta szponzorálja a 13. kerületi együttest, amely négy kínkeserves év után jutott vissza az élvonalba 2022-ben. Megkapaszkodnia nem sikerült a csupa magyar, neves játékost foglalkoztató együttesnek. Az előző szezonban lecsúszott a feljutásról a piros-kék klub, a korábbi válogatott játékosokra rá sem lehetett ismerni... A mostani idényt Gera Zoltánnal kezdte, Pintér Attilával folytatják Radóék, akik az új edzővel mindhárom bajnoki mérkőzésüket elbukták. Válságtanácskozás után a Nagy Miklós sportigazgató vezette grémium további bizalmat szavazott a csapatkapitány, Jova Leventét leváltó és leépítő korábbi szövetségi kapitánynak, s nem lenne meglepő, ha a játékoskeretben – az Urblík József kifakadásában jövendölt – „tisztogatás” folytatódna. 

Ezt is ajánljuk a témában

A legutóbb 1977-ben magyar bajnok élő legendái is véleményt alkottak, a lapunknak nyilatkozó Kiss László ugyanakkor türelemre intett, mondván pont az és a szakmai koncepció hiányzik szeretett egyesületénél. A lelátókon egyre fogyó Vasas-szimpatizánsok eddig többnyire a közösségi média felületeken szóltak hozzá az áldatlan állapotokhoz, ezúttal hivatalos formát öltött a véleményük. Nem értik, hogy a jólét közepette miért oly sikertelen kedvenc csapatuk. A levélírók hálásak Csányi Sándornak, akitől beavatkozást követelnek. Íme a Vasas Szurkolói Klub teljes üzenete:

Gondolatok Csányi Sándorhoz
Tisztelt Elnök Úr!
Amikor lassan öt éve Ön és cégcsoportja támogatóként belépett szeretett klubunk életébe, azt gondoltuk, vége a közel negyven évnyi szenvedésnek. Hogy nekünk, Vasas-szurkolóknak, az egy-két bajnoki érmen, és a néhány (amúgy elveszített) kupadöntőn túl újra lehet részünk örömben. Sikerben. Éppen az Ön üzleti és sportvezetői sikerei táplálták a reményt, hogy amit megvalósított a gazdasági életben, azt sikerül szeretett klubunkban is. Hogy az Ön tapasztalatára támaszkodva olyan szakmai vezetőt választ a többségi tulajdonos Nagy György, akinek van víziója, határozott elképzelése, szakmai tudása és futballtapasztalata. Aki a játékoskiválasztásban és az edző kijelölésében is kompetens. Sajnos nem sikerült ezt az embert megtalálni, ezt az eredmény is hűen tükrözi: 13. hely az NB II-ben. Sokkal több pénzből, mint amennyi bármely riválisunknak van. Százmilliók mentek a kukába. Mi azonban csakis hálásak lehetünk Önnek és cégcsoportjának, hogy kitart, és támogat minket. Továbbra is. De nem kellene ennek a vesszőfutásnak végre megálljt parancsolni? 
Ön már csak a válogatott apropóján is bizonyára mindenkinél jobban tudja, mennyire fontos a megfelelő szakmai vezető kiválasztása. Talán mindennél fontosabb. A válogatott élén Marco Rossi személyében megtalálta. Az volt a tökéletes választás. Mi is azt várjuk.
A Vasas egy nagy család. És ez a család összefogni akar, nem anyázva szitkozódni, „takarodjozni” a lelátón. De a mi türelmünk is véges, és nem szeretnénk, ha a rajtunk röhögő ellenfelek azt gondolnák, teljesen birkák vagyunk.
Ugyanazt szeretnénk, amit Ön, hogy ez a sokat szenvedett szurkolótábor, amelyik az eredmények és határozott szakmai koncepció hiányában egyre nagyobb számban elfordul szeretett csapatától, végre örömre leljen. Egyelőre pedig reményre. Hogy lehet változás. És hogy jó irányba indulhat el végre ez a patinás klub. Mert minden adott lenne hozzá. Az Ön személye, tekintélye és gazdasági háttere nekünk garancia, a lelkesedése, ami minden második hétvégén a Fáy utcába hajtja, szintén. 
Most sajnos azt látjuk, hogy imádott klubunk sosem tapasztalt mélységbe zuhant. Kell, hogy legyen ennek felelőse. 
Tudjuk, Ön nem a szakmát viszi a Vasasnál. De kellő tapasztalattal bír sportszakmai, személyi kérdésekben. Ezért mi ugyanúgy bízunk Önben, mint akkor, amikor megtudtuk, hogy az Ön által vezetett cégcsoport fogja támogatni a Vasast. A 113 éves klubot, ami a magyar sporttörténelem része, és amelyet nagyon nagy felelősség vezetni, és szeretni is. Ön mindig felelősen cselekedett. Arra kérjük, ezután is tegyen így.
Tisztelettel:
Vasas Szurkolói Klub

A 9 bajnoki mérkőzéséből mindössze hármat megnyerő, ötöt elveszítő Vasas FC vasárnap azt a BVSC-t fogadja, amely éppen a válogatott szünet előtti fordulóban veszítette el a veretlenségét, a legkevesebb gólt kapta, s a Szegeddel együtt az NB II döntetlenkirálya. A Vasasnak egy hazai döntetlen vereséggel érne fel – persze három zakó után előrelépésnek számítana.

Baráth Botond is érzi, nem túl barátságos a légkör manapság a Vasas FC-nél
Fotó: Facebook/VASAS FC

Ezt is ajánljuk a témában

Miért omlott össze a Vasas és a Honvéd?

Nem elég, hogy a honi futball két patinás csapata évek óta az NB II.-ben szerepel, az utóbbi hetek sorozatos sikertelensége után a kiesés ellen küzdenek. Mi állhat a drámai visszaesés hátterében? A két klub korábbi játékosai segítségével kerestük a választ.

 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mikes8
2024. október 17. 13:53
Csak visszaállt a világ rendje. A két komcsi csapat megtalálta méltó helyét, ahol a háborút, a komcsi érát megelőzően volt...
chief Bromden
2024. október 17. 13:26
A pesti csibészek fejőstehénnek nézhették az OTP vezért? Két variáció lehetséges, vagy szedi a sátorfáját vagy kitakarítja az öltözőt. Az újabb edző buktatási kísérlet után valószínű a játékosok szeretnének diktálni. Na ez Csányi úr alatt nem fog menni. :D A jövőjükben sem látok sok fantáziát, bárhogy fog dönteni.
gyaloggos
2024. október 17. 13:24
AMÚGY meg az NB.III is NEMZETI BAJNOKSÁG!
gyaloggos
2024. október 17. 13:23
ANNYIT hozzáteszek, hogy ROSSI szövetségi kapitánnyá történő kinevezése NEM EGYEDÜL CSÁNYI ÉRDEME !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!