„Lehet, ha 3-4 embert elküldünk” – Olyat mondott a Pintérrel vergődő Vasas játékosa, hogy mindenki a Rákos-pataknak megy Angyalföldön

2024. szeptember 30. 23:56

A harmadik mérkőzését is elvesztette a bukott szövetségi kapitánnyal a 13. kerületi társulat, Urblík József kinyitotta a száját, s ebben nem volt köszönet. Mutatjuk a teljes nyilatkozatot, idézzük a felháborodott szurkolókat, és elemezzük a Vasas helyzetét.

2024. szeptember 30. 23:56
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Facebook/Vasas FC

***

A Magyar Kupa-kiesés után egymás után a második bajnoki mérkőzését is elvesztette a Vasas FC, amely hétfő este hazai pályán 2-1-re kikapott a Mezőkövesdtől. Pintér Attilával tehát zuhanórepülésbe kezdett a piros-kék egylet. Az augusztus 21-én közös megegyezéssel távozott Gera Zoltánnal még a negyedik volt a feljutásra vágyó angyalföldi gárda, immár a 11. helyen szerénykedik. A szépítő gólt szerző középpályás, Urblík József a könnyeivel küszködve egészen őszinte és döbbenetes nyilatkozatot adott.

Rúgtunk egy gólt korán a második félidőben, azt hittem, hogy megfordítjuk a mérkőzést. Voltak lehetőségeink, de nincsen meg az a minőség, hogy fel tudjunk bontani egy ilyen védelmet. Édes kevés, hogy ketten tudnak valamit kitalálni 10 mezőnyjátékosból. Ilyen játékosok vagyunk, NB II-esek! 

Nem akarok olyat mondani, amivel megbántok csapattársakat, de ha már nincs minőség, legalább legyen akarat. Ha az egyik sincs, az felháborító. Gyengék vagyunk, ennyi!

 – fogalmazott a 28 éves, korábban szlovák U21-es válogatott labdarúgó az M4Sport kamerái előtt, ahol arra a kérdésre, hogy mi hozhatna változást, drasztikus lépést helyezett kilátásba. 

Lehet, ha 3-4 embert elküldünk. Nem tudom, tényleg nem tudom.

Urblík József elkeseredett, kemény kritikát fogalmazott meg
Fotó: prsc/M4Sport

Útkeresés

Urblík 2023 elején – közel öt év felcsúti szereplést követően – ingyen igazolhatóként került az akkor élvonalbeli Vasashoz, s tapasztalatból is tudhatja: időnként komoly nagytakarítást rendez a Nagy Miklós vezette klub. A 2017-ben Magyar Kupa-döntős, bajnoki bronzérmes alakulat 2018-ban kiesett az élvonalból, és négy gyötrelmes esztendő után jutott fel, hogy egyből kipottyanjon. Az előző szezonban gyakorlatilag az utolsó előtti fordulóban – a győri vereséggel – csúszott le a még NB I-es tagságot érő második helyről. A szezon közben Destis Szilárdot váltó Gera Zoltán ennek ellenére maradhatott a vezetőedzői poszton, a keretbe azonban alaposan „belenyúltak” az elöljárók. „Lapátra” került többek között Holender Filip, Litauszki Róbert, Zimonyi Dávid és Szivacski Donát, ahogy korábban Feczesin Róbert, Novotny Soma, Hegedűs János, Márkvárt Dávid vagy Hidi Patrik.

Edzői reakció

Csak emlékeztetőül, 2024 szeptember 30-án a következő tizenegy futott ki a pályára Vasas mezben: Jova L. – Lehoczky, Otigba, Ódor – Girsik, Urblík Hidi M., Doktorics, Szánthó – Radó, Tóth Milán. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy két kapitális hibából került kétgólos hátrányba a bántóan üres lelátók előtt erőlködő házigazda. Előbb Girsik felejtette el utolsó emberként elrúgni a labdát (akarta, csak nem találta el), majd Jova Levente öklözte saját csapattársára úgy a játékszert, hogy az tökéletes gólpassz volt – az ellenfélnek. A szünet után már nem is jött ki a folytatásra a kapus, akinek és a szintén bakizó Girsiknek a megalázó lecserélésével példát statuált Pintér Attila. Az 58 éves szakember nem kívánta kommentálni a döntsét, inkább a kritikus szituációkról beszélt.

Amíg ilyen gólokat kapunk, ez a csapat nem fog tudni nyerni! 

Megvoltak a lehetőségeink, szerencsénk sem volt, ilyen gólokat az óvodában sem lehet kapni.

 Szerintem mindkettőt mi rúgtuk magunknak, óriásit hibáztunk” – elemzett Pintér, aki látja a kiutat, s el is mondta, mit kell tenniük a játékosoknak.

Le kell győzniük önmagukat! Minél gyorsabban kell játszaniuk, minél kevesebb érintéssel, és amikor kijön, hogy ki a Radó vagy Urblík, akkor meg kell csinálnia, amivel a Jóisten megáldotta.

Gödörben a Vasas: Pintér Attilának (b) és Nagy Miklósnak kell megtalálni a kivezető utat
Fotó: Facebook/Vasas FC

Felháborodás

A Vasas-drukkerek kevésbé derűlátóak és higgadtak, mint Pintér Attila. Vannak, akik Nagy Miklóst szeretnék látni a kispadon, vannak, akik a távozását követelik Jovával együtt. 

A klub vezetése a fő bűnös, évek óta nézik ahogy átb...ák a szurkolókat, alibi sz...okat igazolnak, és képtelenek egy normális edzőt találni” – írja a klub Facebook oldalán egy kommentelő. Egy másik úgy véli, a koncepció nem működik Angyalföldön: „Urblík nyilatkozata mindent elmond!!!! Pénztemető/Játékostemető Nagy Fc!

Egy magát nem Vasas-szurkolónak tartó aggódó sorai is beszédesek: „Totál szégyen, ez nem méltó a klubhoz és a régi játékosokhoz, eredményekhez.

A Vasas vasárnap Csákváron lép pályára – a javítás és az első, Pintér Attilával aratott győzelem reményében.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000099
2024. szeptember 30. 23:59
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­­e­­­l­­d­­­ ­a­ ­­­s­­z­­e­­x­­i­ ­p­­­u­­­n­­­c­­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!