Válságtanácskozás Angyalföldön: határoztak Pintér Attila sorsáról!

2024. október 09. 05:52

A sorozatos vereségek után döntött az edzőkérdésben a Vasas FC vezetősége. A Mandinernek nyilatkozó klublegenda, Kiss László szerint az évek óta tartó kapkodás a fő oka, hogy a csapat a kiesés szélére sodródott a másodosztályban...

2024. október 09. 05:52
PINTÉR Attila
Vámos Tamás

A korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila hosszú szünet után (legutóbb a III. Ker. TVE vezetőedzője volt rövid ideig, ám az óbudaiakat sem tudta megmenteni a kieséstől) kapott feladatot és váltotta korábbi játékosát, Gera Zoltánt a Vasas FC kispadján, ám az NB II-es bajnokság előtt a feljutást kitűző piros-kékek a lehető leggyengébb produkcióval folytatták: vereség Soroksáron (2-3), majd hazai pályán a Mezőkövesdtől (1-2), és végül legutóbb Csákváron (2-1) is. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Minden marad a régiben

Nem csoda, hogy a szurkolókon kívül a Vasas vezetői is megelégelték a kialakult helyzetet, különösen azután, hogy a legutóbbi kudarc után maga Pintér Attila is érezte, válaszúthoz érkeztek.

Le kell ülni átbeszélni a helyzetünket Nagy Miklóssal. Amíg ellenfelünk három lövésből két gólt szerez, mi pedig nem tudjuk értékesíteni a ziccereinket, addig nincs miről beszélni”… 

Nos, a válságtanácskozásra hétfő este került sor, mely után a vezetők úgy határoztak, továbbra is a rutinos szakember irányíthatja a Vasas FC szakmai munkáját, nem kizárva azt, hogy a játékoskeretben lehetnek kisebb, nagyobb változtatások.

Az első bűnbak mindenesetre már megvan: a csapat korábbi első számú kapusát, Jova Leventét előbb megfosztotta csapatkapitányi titulusától, majd (miután a Mezőkövesd ellen egy félidő alatt két gólt kapott), a múlt héten már a mérkőzés szünetében lekapta a pályáról Pintér.

 A zuhanyhíradó szerint nem csupán a bekapott két gól miatt „rágott be” rá különösen  szakember, hanem azért is, mert eltitkolta a sérülését... Jelzésértékű: Jova a Csákvár elleni találkozó meccskeretében sem volt már benne, a 23 éves Kiss Ágoston védett, a kispadon pedig a korábbi újpesti hálóőr, Molnár Zsombor ült.

KISS László
A Vasas korábbi gólerős csatára, Kiss László nem teljesen sötéten látja a klub jövőjét 
Fotó: Facebook

A klublegenda: Már Gera Zoli leváltását sem értettem...

A Mandiner kíváncsi volt arra: vajon a Vasas korábbi válogatott támadója, Kiss László miként éli meg a gyászos szereplést, és mennyi esélyt lát a kilábalásra? 

A klub korábbi játékosaival, Izsó Ignáccal, Komjáti Andrással, Puskás Lajossal és Tóth Bálinttal minden hazai meccsen kinn vagyunk, és természetesen mindannyian szenvedünk az eredménytelenséget látva. Többször elmondtam már, hogy nem értem azt a fajta kapkodást, ami a Vasas vezetőit jellemzi. Az elmúlt években rengeteg vezetőedző megfordult a kispadon, mint hogy ha ezen múlna a feljutás; egyszer összejött, de aztán gyorsan ki is estünk... Nem Pintér Attila ellen mondom, de én már Gera Zoli leváltását sem értettem.

 Két győzelem és egy döntetlen után valóban váratlan volt, hogy az újonc Tatabányától hazai pályán kikaptunk, de ha ennyire nem volt meg vele szemben a bizalom, akkor miért nem nyáron köszöntek el tőle? Arról nem is beszélve, hogy ilyen erővel már Pintér Attilától is el kellett volna búcsúzni...

 Még egyszer mondom: kapkodást vélek felfedezni, mintha csak az a cél lebegne a Vasas-vezetők szeme előtt, hogy mindenáron jussunk fel, és mindenáron magyarokkal!” – foglalt állást Kiss László, aki a sorozatban elszenvedett három vereség és a 13. helyezés ellenére derűlátó, és – ahogy az elöljárók tették – bizalmat szavaz Pintér Attilának.

„Én is megerősítettem volna őt, hiszen akárhogy alakult  eddig, még annyira a bajnokság elején vagyunk, hogy bármi megtörténhet: két győzelemre vagyunk a feljutást érő második helytől, ugyanakkor 3 pontra a kieséstől – az NB II egy ilyen bajnokság... Biztos vagyok benne, hogy az ősz végére kiegyenesedünk, és ott leszünk az első négyben, de hogy aztán utána hogyan tovább? Fogalmam sincs...”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Poldi bácsi
2024. október 09. 08:21
Ezt sosem értettem. Aktív szurkolóként mondom, inkább a megtisztulás, mint a gyors feljutás. Külső szemlélőként a Vasas összevásáról minden máshol levitézlett futball kurvát. Aztán csodálkoznak a lélektelen, eredménytelen játékon. Ezek csak a pénzt kérik. Tisztelet a néhány kivételnek. Jöjjenek a lelkes pályán megszakadó Vasas nevelésű fiatalok. Inkább kiesek velük idén, majd jövőre visszakerülök, csak építsek egy új a pályán a Vasasért megszakadó csapatot. Majd jön a játék is idővel. Bár kétlem, hogy a Vasas a fiatalokkal kiesne. Pintér alkalmasnak tűnik erre a feladatra.
chief Bromden
2024. október 09. 07:58
Hagyni kell dolgozni Attilát, majd kiszórja a kisasszonyokat vagy elmennek maguktól. Úgy látszik ez az edző buktatás nem jött be. Attila nem fogja átengedni az öltöző irányítását, a vezetőknek meg lehettek öltözői információi és most nem az olcsóbb megoldást választották. El lehet bábozni, hogy megszakadnak a meccsen, de az edzésen kell megszakadni. Munka nélkül csak fejik a csapatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!