Óriási balhé a Vasasnál – már a klub legendás játékosait is feldühítette a helyzet

2024. október 01. 22:10

A klublegendák úgy vélik, a Vasas vezetőségének nagy felelőssége van abban, hogy milyen állapotban van a csapat.

2024. október 01. 22:10

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Amint mi is beszámoltunk, finoman fogalmazva is emlékezetes nyilatkozatot tett a Vasas labdarúgója, a Mezőkövesd elleni bajnoki vereséget (2-1) követően. Ez volt zsinórban a harmadi elveszített meccse a Pintér Attila vezette együttesnek, és érthető, hogy a játékos rendkívül elkeseredetten keresetlen szavakkal illette csapattársai némelyikét. A Vasas FC jelenleg a 11. helyen áll a 16 csapatos NB II. tabelláján, és utolsó öt banokijából 4-et elveszített. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Nincsen meg az a minőség, hogy fel tudjunk bontani egy ilyen védelmet. Édeskevés, hogy ketten tudnak valamit kitalálni 10 mezőnyjátékosból. Ilyen játékosok vagyunk, NB II-esek! Nem akarok olyat mondani, amivel megbántok csapattársakat, de ha már nincs minőség, legalább legyen akarat. Ha az egyik sincs, az felháborító. Gyengék vagyunk, ennyi!” – fogalmazott a labdarúgó, majd arra a kérdésre, hogy mi segítene, azt válaszolta, hogy talán el kellene küldeni 3-4 játékost a csapattól. 

A Vasas egykori kapusa nem bírta végignézni a meccset

A klub helyzete természetesen az egykori legendás játékosokat is foglalkoztatja. Az Origo Sport megkereste Szentmihályi Antalt, a csapat egykori kapusát. Szentmihályi, aki 1959 és 1964 között játszott volt a klub játékosa és bajnoki címet is nyert, úgy fogalmazott, 

„A hétfői meccset nagyon sajnáltam, sajnos nem egészséges a szívem, így nem tudtam végignézni a mérkőzést, mert némi túlzással élni akarok még, ezért nem teszem ki magam annak, hogy még jobban felidegesítem magamat. 

Emiatt az első félidő végén, a második bekapott gól után már nem néztem a találkozót. A szezon előtt azt hittem, hogy majd most jobban fognak szerepelni, de ez így rendkívül nehéz lesz. Nagyon szeretném, hogy az igazi helyén legyen a csapat, az első osztályban, és ne az NB II-ben kínlódjanak, de most sajnos ez van.”

Váczi Zoltán: Lötyögő zsoldosok ezek...

A Vasas legendás labdarúgója, Váczi Zoltán elsősorban a vezetőséget hibáztatja, másodsorban a labdarúgókat. A Metropol megkeresésére az egykori középpályás elmondta, hogy az a probléma, hogy sok Vasas-érzelmű játékost kölcsönadtak, ha ez nem történik meg, nem kerültek volna ilyen helyzetbe. 

Nem három-négy, hanem egy csomó játékos van, aki nem Vasas-szintű. Ennek a mai csapatnak a zöme igazi zsoldos, akik jól elvannak. Akarat nélkül lötyögnek a pályán

– fogalmazott. Váczi szerint az idő a menesztett Gera Zoltán igazolja.

„A vezetők a felelősek. Nem volt véletlen, hogy amikor Gera Zoltán volt az edző, és a játékosok zöménél a 60. percben elfogyott a levegő, akkor Gera megvált az erőnléti edzőtől, aki durcáskodott. Pedig a vezetőedzőnek volt igaza” – véli Váczi. 

 

A Magyar Nemzet négy egykori Vasas-játékost is megszólaltatott a témában. Komjáti András, Puskás Lajos, Izsó Ignáz és Kiss László egy facebookra kitett kép tanúsága szerint együtt nézték a meccset, őket kereste meg a lap. 

„Nem megsértődni kell, hanem bizonyítani, hogy Józsi tévedett!”

 

„A Mezőkövesd két nagy egyéni hibából szerzett kétgólos vezetést az első félidőben, a másodikban ugyan a Vasas fölényben futballozott, de nem láttam benne azt a tudatosságot, amellyel esetleg akár fordíthatott is volna.  

A csapat tényleg csalódást kelt jó ideje, és nem hiszem, hogy csak alkalmatlan edzők irányították volna. Ez a szereplés nem edzőkérdés, 

máshol lehet a gond, hogy hol és mi az, egyrészt nem az én tisztem megmondani, ráadásul eltávolodtam már annyira a klubtól, hogy nem láthatok minden részletet.” – fogalmazott Komjáti András, a Vasas egykori vezetőedzője, és játékosként rekordere, aki 433 bajnoki meccsen viselte a klub mezét. Komjáti, aki jelenleg a Puskás Akadémia tulajdonosi tanácsadója, beszélt Urblík Józsefről is: 

Ami pedig Urblík Józsefet illeti, dolgoztam vele Felcsúton, nagyon jó futballista, most ő volt a Vasas legjobbja, gólt is lőtt, de jól játszott, és oda is tette magát. Lelkiismeretes ember, elkeseredésében fakadhatott ki így. 

Talán nem szerencsés azokat nyilvánosan bírálni, akikkel kilencven perceket tölt a pályán a sikerért, de meg tudom érteni. A társaknak pedig nem kell megsértődniük, a pályán bizonyíthatják, hogy Józsi tévedett.”

Puskás szerint ezt az öltözőben kellett volna rendezni

„Urblík József több kérdést is érintett, de nem hiszem, hogy az ő dolga megmondani, kit kell elküldeni, ugyanakkor annak is meg lehet az oka, hogy ezek a mondatok kibuktak belőle. Kellenek az őszinte szavak, ám ha szerinte az akarat kevés a társakban, akkor azt tegye szóvá az öltözőben, és kiderül, hogy a játékosok tudnak-e egymással őszintén szót érteni.” – fogalmazott a Magyar Nemzet kérdésére reagálva Puskás Lajos, aki 1964 és 1974 között 249 bajnoki meccset játszott a Vasasban, majd később rövid ideig vezetőedzőként is dolgozott az egyesületnél.

Puskás úgy véli, lehet, tényleg nem elegendő sem a tudás, sem az akarat, de erre a vezetőknek és az edzőknek kell reagálniuk. Szerinte 

a megoldás egész biztosan nem abban rejlik, hogy néhány havonta új edző érkezik. A megoldás kulcsa kizárólag a klubvezetés kezében van,

 és talán lehetne azok tapasztalatára is építeni, akik évtizedek óta szeretik és szolgálták a Vasast. Hozzátette, hogy a bajnokságtól sok van még hátra, cselekedniük kell azoknak, akiknek ez a kötelességük, és akkor talán el lehet érni a feljutást.

Izsó Ignác szerint a Vasas kerete a legerősebb az NB II-ben

„Urblík József remek képességű, jó mentalitású futballista, hétfőn is kimondottan jól játszott  A csapat két elkerülhető góllal került hátrányba, utána láttam a szünet után egy biztató huszonöt perccet, de ez kevés az üdvösséghez. Ha a Vasas fel akar jutni, akkor nem kaphat ki Soroksáron és hazai pályán a Mezőkövesdtől” – mondta Izsó Ignác, aki a Vasasban nevelkedett, és 12 év alatt 285 bajnoki meccsen lépett pályára piros-kékben.

Egy-egy kudarc után az elkeseredettség olykor kimondat az emberrel olyan szavakat is, amelyeket később már nem mondana ki, ezt játékosként is átéltem, de remélem, Urblík Józsi túlteszi magát a történteken, jön az új nap, a következő mérkőzés, és már arra kell összpontosítani

 – tette hozzá az egykori labdarúgó. A Nyíregyháza elleni kupameccsen egyébként tetszett neki a csapat játéka, és úgy látja, el lehet érni a célt. Izsó egyébként az NB II mezőnyében nem lát olyan csapatot, amelynek a kerete erősebb lenne a Vasasénál.

„Nem kell minden pro licences edzőt kipróbálni...”

Kiss László 191 bajnoki meccsen 110 gólt szerzett a Vasas csatáraként, a válogatottnak is meghatározó tagja volt a nyolcvanas évek első felében, és külföldön is szerepelt topligában. Az egykori játékos nagyon el van keseredve szeretett klubja játékát és helyzetét látva. 

„Nem ismerem pontosan a Vasas költségvetését, de ha tényleg olyan magas, mint amennyiről beszélnek, akkor nem megfelelőek az igazolások, és rengeteg a kapkodás. Ha például Gera Zoltán nem volt megfelelő a kispadra, akkor nem a negyedik forduló után, hanem a nyáron kellett volna elküldeni. 

Egyébként is, túl sűrűn váltják itt egymást a vezetőedzők, száznál is többen rendelkeznek pro licence-szel Magyarországon, nem kellene rövid idő alatt mindegyiket kipróbálni… A Vasas neve jelenleg sokkal jobb, mint a teljesítménye. Csalódott a meccsre kilátogató ezerhétszáz ember is, akiknek a száma megduplázható lenne, ám sem az eredmény, sem a mutatott játék nem teszi ezt lehetővé. Ami pedig Urblík Józsefet illeti, a csapat kimagaslóan legjobb játékosa volt a Mezőkövesd ellen, egyedül ő jelentett veszélyt a kapura, és örülök, hogy van véleménye, de az ő dolga elsősorban a játék, a többi az edzőre tartozik. A társakat így bírálni nem szerencsés – mi lesz majd, ha egyszer ő futballozik majd gyengén?” – fogalmazott. 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. október 01. 22:21
Érdekes, hogy a Nagy Miklós nevű figurát senki sem meri felkérdezni, pedig ő hozta ide az összes játékost,edzőt! Érinthetetlen?
sexykitty-5000101
2024. október 01. 22:17
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­­­k­e­­­l­­­d­­ ­­­a­ ­s­z­­­e­­x­­i­­ ­p­u­n­­­c­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!