Az ukránok elsüllyeszthettek egy orosz hadihajót a Krím partjainál

2024. február 02. 07:20

Ez a fekete-tengeri orosz flotta elleni csapások sorozatának legfrissebb fejleménye.

2024. február 02. 07:20
missile frigate of Russian fleet

A CNN ukránoktól származó értesülése szerint csütörtökre virradó éjszaka süllyesztettek egy orosz hadihajót a Krím partjainál. A lap szerint ez a fekete-tengeri orosz flotta elleni csapások sorozatának legfrissebb eseménye lehetett, amelyet órákkal korábban „masszív” rakétatámadás előzött meg a megszállt félszigeten.

Ukrajna 20 irányított légi rakétát lőtt ki a Krímre, ebből az orosz légvédelem 17-et megsemmisített a Fekete-tenger felett és további hármat a félsziget felett az orosz védelmi minisztérium szerint.

Az Ivanovec nevű orosz rakétahajó a Krím legmélyebb tavának, a Donuzlav-tónak a kikötőjében elsüllyedhetett el, miután több találatot kapott a hajótestén – állítja az ukrán védelmi hírszerzés. Az éjszakai felvételeken látható, ahogy ukrán haditengerészeti drónok a hajó felé száguldva becsapódnak és jelentős károkat okoznak.

Az ukrán katonai hírszerzés éjszakai felvételeket tett közzé, amelyeken azt mutatják, hogy tengeri drónok megsemmisítik az orosz hadihajót. Forrás: ukrán védelmi hírszerzés/Telegram

Az Ukrajna által közölt felvételeken nem egyértelmű, melyik hajót és mikor érték el. Az orosz védelmi minisztérium, a Kreml és más orosz tisztviselők ez idáig nem kommentálták az eseményt – közli a CNN, amely nem tudta ellenőrizni Ukrajna állításait.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: NickolayV / Getty images

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. február 12. 19:42
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!
gebsi1
2024. február 12. 19:28
A hohol pótcselekvés látható, a totális bukás előtt nem sokkal. Szerintem folytassa csak a hohol mocsok ezt és borítékolható hogy lemondhatnak a tengerpartjukról is.
Ehetős Odó
2024. február 02. 15:23
"Az ukránok elsüllyeszthettek egy orosz hadihajót a Krím partjainál" Hogyne, persze, az ukránok. Az ukránok egy gumicsónakot sem tudnak elsüllyeszteni, úgyhogy legalább a címekben hagyjuk már a hülye rizsát. De bárhogy is próbálkoznak a tetves angolszászok, nem lesz az övék Szevasztopol. Szevasztok.
lajajakab11
2024. február 02. 14:11
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!