A NATO új alapokra helyezné a kapcsolatát Oroszországgal

2024. október 13. 06:46

Merre tovább?

2024. október 13. 06:46
null

Nyitókép: Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Politico arról ír, hogy NATO-tagországok védelmi miniszterei hamarosan Brüsszelben találkoznak, és változtatnak álláspontjukon az oroszokkal kapcsolatban – ezt magas rangú amerikai tisztviselőre hivatkozva állítják.

Emlékeztetnek: a háború ellenére az 1997-ben aláírt NATO–Oroszország Alapító Okirat továbbra is érvényben van és 

közös célként fogalmazza meg „egy stabil, békés és osztatlan Európa felépítését”.

A tagországok védelmi miniszterei október 17–18-án ülnek össze Brüsszelben.

A Politico szerint a NATO-tagországok az Oroszországgal kapcsolatos stratégiáról is tárgyalnak.

 „Itt az ideje, hogy most új stratégiát dolgozzunk ki”

 – mondták.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. október 13. 18:10 Szerkesztve
A zenebohóc lehidalna ha hamarabb vennék fel oroszországot mint ukrajnát a natoba. Mert Clinton nem zárkózott el elsö hallásra. Csak aztán reggelre kimosták a fülét😀
BCMVML
2024. október 13. 10:37
Érdekes, Orbán miniszterelnök úr is ezt mondta a napoban az EP-ben: stratégiaváltás kell az orosz-ukrán konfliktusban. Megint egy példa: ha Orbán Viktor mondja, akkor beindul a putyinpincsizés és a mindenféle faragatlan és műveletlen politikusok általi fröcsögés, meg a nagyonfüggetlenobjektífősodormédia hörgése, viszont ha a Nato meg az EU mondja, akkor itt a megvilágosodás, hogy mindig is ezt akarták, ez a fényes jövőbe vezető út! Ebből mindenki azt a következtetést vonhatja le, amit akar, de a bizonyítvány érdemjegye eléggé nyilvánvaló.
sexykitty-5000110
2024. október 13. 10:33
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­k­­e­­l­­d­ ­­a­ ­­s­z­­­e­x­­­i­ ­­­p­­u­­n­­­c­­­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
istvanpeter
2024. október 13. 10:32
De most már tényleg komolyan el kellene gondolkodni azon, hogy az emberiség milyen rengeteg erőforrást és emberi életet pocsékol el a háborúkban és az állandó fegyverkezés során. Pedig a hatalmi politizálás megszüntetésével valóban eljöhetne az örök béke noha, ehhez egyes - hatalmi és uralkodási aspiráció, harácsolás, kapzsiság, önzés - természetes emberi tulajdonságokat is korlátok közé kellene szorítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!