Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Újra ömlik a pénz: a NATO 40 milliárd eurós segélyt nyújt Ukrajnának

2024. július 04. 09:28

A NATO-tagállamok évi 40 milliárd eurós alap létrehozását tárgyalják Ukrajna támogatására. Magyarország, bár nem járul hozzá pénzügyileg, nem fogja blokkolni a kezdeményezést. A terv a washingtoni csúcstalálkozón válhat véglegessé.

2024. július 04. 09:28
A Press Conference Of NATO Secretary General And President Of Ukraine In Kyiv, Amid Russia's Invasion Of Ukraine.

Kép forrása: STR/NurPhoto, Getty Images

A NATO-tagállamok jelenleg arról tárgyalnak, hogy évente 40 milliárd eurós alapot hozzanak létre Ukrajna támogatására az orosz agresszió elleni védekezéshez, írja az Euractive. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár által kezdeményezett javaslat célja, hogy folyamatos katonai segítséget biztosítson Ukrajnának, ameddig szükséges. Azonban néhány NATO-tagállam nem ért egyet ezzel a kötelezettségvállalással kapcsolatban, aggódva egy ilyen nagy, többéves pénzügyi kötelezettség formalizálása miatt - ide tartozik hazánk is. 

Magyarország, Orbán Viktor vezetésével, beleegyezett, hogy nem blokkolja ezt a kezdeményezést, de nem járul hozzá pénzügyileg, és nem engedélyezi területe használatát Ukrajna támogatására. 

Ez a megállapodás a NATO egységének fenntartását célozza, miközben tiszteletben tartja Magyarország álláspontját a konfliktus kapcsán. A finanszírozási terv célja, hogy előre láthatóságot és stabilitást biztosítson Ukrajnának, ami létfontosságú, miközben az ország továbbra is védekezik és NATO-tagságra törekszik, mondta Stoltenberg. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ez a javaslat azután született, hogy a NATO elvetette egy ambiciózusabb, ötéves, 100 milliárd eurós segélyalap tervét a tagállamok támogatásának hiánya miatt. Az évi 40 milliárd eurós kötelezettségvállalás kezelhetőbb és reálisabb megoldásként szolgál, miközben továbbra is biztosítja Ukrajna számára az alapvető támogatást. A tárgyalások folyamatban vannak, és a NATO-tagok várhatóan a washingtoni csúcstalálkozón véglegesítik és jelentik majd be a tervet, írja a francia lap. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­k­­­e­­l­­­d­­ ­a­­­ ­­s­z­e­x­­­i­ ­p­­­u­n­­­c­­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
alexandrosz-2
2024. július 04. 19:57 Szerkesztve
Megválaszotta a.magyargyűlölő holland gecit a zsirdisznó, mire a vétótlan köpcös cigányt megint kibaszták a teremből, majd a fejére szartak. A "szövetségesei"! A pénzünk pedig oda, hiába hazudoznak. A natoban és az euban is. Ismét. És ismét. Megy a hoholoknak, számolatlanul. Olyan senki csicska ez a vétótlan cigány pöcs, ami sehol se számít. A magyarok se.
lajajakab11
2024. július 04. 17:08
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** A mű-cár üzenete: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
pityuli-0
2024. július 04. 14:10
Libernyák szenny-mantra: Mindenki adja fel mindenét Ukrajna érdekében! Csak így tud ultra-extra profitot nyerni az amerikai fegyverlobbi! Azt a szót, hogy "béke", tiltsa le a Google és a Facebook! Tartson ez a háború legalább 50 évig! Soká éljen a Lockhead Martin, a Northrop Grumman, éljenek a Rothschildok, a Sorosok, s minden egyéb aljas rohadék, akiknek a pénz a szent, s az emberi élet csak járulékos veszteség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!